Hey you! Came here!!

Tergoda kah anda dengan Blog ini ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, September 6, 2011

Kesengalan di Pagi Raya


Assalamulaikum semue..rasenye masih tak terlambat nak wish Selamat hari Raya kat korang semua..biase la..Raye 1st priority compare to blogs..hehe..raye sakan derrr...tu pasai tak hengat blogs..pheuuwwww....

Sebenarnye tatau nk update ap pon..cume raye tahun ni mode & temanye = 1 Family Menyengal.. Mau tak sengal nye....biasenye pagi2 raye ni mesti mate merah2, mate bertakung dgn air yang mcm mak taknak je klua kn...tahun ni tak.. Pagi2 lpas sembayang raye, bapak aku dah start meyengal dah.. Boley plak dye ajak adek bongsu aku curik mercun thunder clap dari boot kreta aku then fire jiran kanan & kiri.. perghhhhhhh... mak aku terguling2 dengan baju raye nye mane kale aku dgn adek aku yg laen smua garu2 kepale.. ape tebiat la abah aku niii....haaisshhhh...tak pelah ...dye saje nk tukar mood raye kot...

Next!! Sesi Mintak Ampun + Mintak Maaf  + Mintak Duit Raya.

Macam biase la...mesti la mak yang leads kitorang kan..then abg aku, next aku and next, adek2 aku..Time mak aku mengadap ke bawah duli abah aku sambil meghulurkan tangan dengan muke sedu2 sayu, ni yang jadi..

Mak : Baaaaang.... isk3 ( sambil tersedu2 nak nagis )
Abah : Ye diiiiiiiiiiiiik..ngehehehehe.. ( sambil senyum2 kambing )
Mak : ..... ( Merenung mate abah )
Aku + Adek Beradek : errr...errr.....KAHKAHKAHKAHKAH3!!!
( Siap guling2 mcm tenggiling masuk bawah meja )

Dan 1 family gelak berdekah2 smbil mlelehkan air mate dan menahan perut yg sakit..haha
Pastu lepas keadaan kembali terkawal , konon2 nk smbung balik la sesi maaf bermaafan tu..



Mak : Bang..Mintak ma... ( Belum sempat mak abes cakap abah dah mencelah )
Abah : Wokkeyyyyyyhh..... Kosong2 yeeeee...Ampun di terimeeeee... ( sambil letakkan tangan kat bahu, mate pandang atas ) 

Kitorang ape la pagi....gelak mmg tak terkawal la kan...hahahhaha...mate merah + berair bukan sebab nanges mintak hampun..tapi tak tahan dgn perangai sengal yg aBah buat pagi2 raye ni..hadoooooooooyaaiiiii....Panjang lagi citenye tapi aku mcm malas nak taip derr....len kali je la bile aku rajin...

Aku selitkan ckit pict2 raye family aku tahun ni. yang bertemakan purple tak purple sangat..







No comments: