Hey you! Came here!!

Tergoda kah anda dengan Blog ini ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, February 15, 2011

TIPS-TIPS UNTUK LEBIH ROMANTIK SELEPAS BERKAHWIN

Assalaamualaikum semuaa..haa...Tuan2 & puan2..hari ni kite akan bincangkan salah satu topik menarik terutame kepade yang baru berkahwin, yang dah lame kawen , ataupon yang baru plan nk kawen, mahu pon yang kawen maen2. Ya itu dia topik kita pada ari ini.

Okeh!! malas bebel banyak la macam biasa..Kebiasaannye para isteri mahu pon suami ada pon tunang lagi pon couple!! ( Belasah la labuuu ) Korang mesti akan komplen husband berubah lepas dah kawen laa...boyfriend macam dah tak nak layan laa..tunang macam dah malas nak amek berat laa..macam2 lagi laa...kaaan...haaa...nak share sikit tips2 penting yang bakal mebina rumah tanga bahgia! yeah lets get it done bebeh!! hahaha...korang yang xde masalah no pon boley bace gak untuk preparation di mase akan dataaaNg...

1. Pegang Tangan vs Pegang Kaki
Tips pertame sekali, ni memang kat mane2 pon korang mesti buat @ nampak punye la kaan..Time couple/bercinta..Tttttuuuuuuuuuuu dyaaaaaa...berjalan2 beririnngan berpimpin tangan tak mau lepas kalau lepas takut lari noo..? apa kalau lari tak boley kejar ka.. ? Pegang tangan 24jam sampai kebas pon tak pa aih..

haiyyaa....Ceyyyy...Tu time couple..tapi awat bila dah kawen kalau buleh nak jalan tuuu jauh sebatu tengok pon tak mau.. haa..kat sini salah sorang dari hampa semua kena amek inisiatif sikit..kalau yang sorang tu dah tak mau pegang tangan lagi takpaaa...jangan gentaaaq....jangan hingaaaaq...tukar skill sikit..kalau sebelom ni dok pegang tangan tak mau lepaih, la ni bila dah kawen tak mau pegang tangan dah noo..takpa...kalau hangpa kluaq pi jalan2, hangpa pegang kaki dia pulak jangan kasi lepaih!
nampak ni depa dok training teknik pegang kaki nih!
haaaa....nescaya laki @ bini hangpa sayang lebey punya lah! tak caya ? hang pi try laa...tapi kalau penyepak hinggap kat kepala hang, ceq mintaq mahap noooo.....hehehe....

2. Peluk vs Kepit Celah Ketiak
Tips ke-dua!! Haaa...ceq dok teringat masa dok jalan2 kat Danau Kota dengan sepupu ceq last week....Tuuuuuuuuuuuuuuuu dia..jalan dok ngah sesak2 ramai orang ni, depa dok jalan bukan takat berkepit, tangan dok peluk kuat, rapat, melekat tu..langgaq orang takpa lantaq pi la janji dapat peluq aih!

 tapi bila dah kawen awat time jalan dok menonong tak toleh belakang langsung ? awat ? perut dah buncit itu pasai ka takmau peluk dah ? takpaa...jangan khuatiiiir....tak mau peluk dah lepas kawen noooo...takpaa...hang try lagu nih! ( bukan lagu Kentut nooo ) Kalau dah tak mau peluk bile lepas kawen, hang pi kat dia, hang kepit celah ketiak pastu apa lagi..jalan la sama2..
Ni dia demo daripada Fasha Sandha..
kan romantik tuuuuuuuuuu.....tak caya pi try laa...tapi, kalau tiba2 hang kena siku, anggap saja la blog ceq ni tak wujud noooo....

3. Protective vs Smackdown
Tips ke-tiga!! dulu time bercinta biasanya bf hangpa mesti nak jalan depan hang, pastu nak hang jalan kat belakang dia ja kan ? alasan tak mau nanti hang kena langgaq dengan lori mahupon van jenazah..alaa..jalan ala2 macam pengantin la senang cita..

tapi awat lepas kawen depa dok jalan bukan maen laju sampai hang jatuh pon depa wat tak tau?haaaa..... tak mau dah dok protect kat depan nooo ..dah kawen hangpa dok wat tak tau pulak bini hang kat belakang dok usung barang2 dapuq...takpaaaaaaaaaa...kalau laki hangpa wat camtu, hang follow ja laki hang dari belakang macam biasa..tapi kena ade skill yan betul sikit noo..skill dia, hang follow 5 minit, kalau tiba2 missing @ tertinggal jauh sikit, hang pi kejaq dia, pastu smackdown dari belakang smpai ade reff datang kira " 1 !! 2!! 3!!! " Ting ting ting!!!!!

bunyi loceng tu kira hang dah menang la kan..tak caya esok buleh try ..tapi kalau tiba2 tak sampai 3 dia dah bangun, pastu smackdown hang balik , hang anggap la blog ceq ada typo error kat tips ni noo....haha

4.[Surat Cinta + Perfumed] vs [Surat Cerai  + Minyak Cap Kapak @ Minyak Engine]
Tips ke-empat!! Haaaa...dulu kalau time bercinta sikit punya baek ayat dia..bila face to face, i lap yuuuuuuu lahhh....bila call pickup lambat sikit, i miss yuuuuuu lah....bila nak balik lepas dating, i nak pinang yuuuuuuuuuuu laahhh....hantaq surat kat rumah siap bubuh minyak wangi sikit tuh!
nyyyyyammmmpah noooo..tapi sukaaaa...awat ? sebab rasa ayat2 camtu suweeeeeeeeet sangat kaaaan....tapi bila dah kawen yuuu lap lantai laaaaaahh.....bila call tak jawab, yuuu missedcall I je laah tak sempat pick up dah letak..bila dah habis office hour nak balik tanya bila nak balik rumah, I kena outstation pi penang laaah...bila tanya awat SMS tak reply, I sibuk sikit tak sempat nak taip SMS lah..jari sakit laaahh....tak paaaaaa.....hang dok wat perangai camtu noo lepas kawen...yang ni senang saja...nak bagi aroma romantik tu naek balik,

hang pi post surat tuntut cerai, directly kat office tempat laki hang kerja..hang jangan pakai posmen tau! hang pos sendiri by hand, pastu jangan lupa buh minyak itam ataupon minyak angin cap kapak sikit noo...

lepas tu bila hang dah balik umah, hang anta MMS kat laki/bini hang picture macam ni.

di jamin berkesan! tapi kalau tak menjadi, anggap je la ceq ni buta IT tak tau apa pon pasai blog nih..

5. [Seat Belt + Safety] vs [Tali Gantung + Batu Bata]
Tips ke-lima!! haa...Time bercinta dulu, sebelom ada kreta, masa nak dating dok merempit lagi kan..? time tu bukan maen...Tuuuuuuuuuuuuuuu dya dok peluk kuat, melekat tertonggek atas motoq tu punya la rapat sampai kat belakang tu buleh duduk lagi sekor anak beruang ..

Punya la rapat dok peluk ..bukan apaa..time tu dok pikyaq safety first..motoq takdak seat belt...tu yang peluk lagu tu kaaan...tapi bila dah kawen, time merempit pi office nak pegang sikit pon tak mau dah! awat lagu ni pulaaak..perut husband hangpa dah makin buncit ka.. ? haduuii....tapi tak paa..kepada laki2 yang bergelar suami, sekiranya anda mengalami situasi sebegini, mudah saja.. Esok hang beli batu- bata dengan tali yang buat tambat lembu tu, sebelum nak pi kerja tu, sebelum bini hangpa naek atas motor, hang buh batu-bata tu betul2 kat belakang hang. kalau buleh buh banyak sikit pon takpa. Lepas tu hang ikat tangan + kaki bini hang kat batu bata tu.. kalau depa tanya, jawab ja " Safety First sayang..motoq kita ni dah tua...takdak seatbelt...tali ni sebagai gantinya..I tak payah seatbelt dah sebab I dah ada belt kt pinggang ni..( tali pingang ) "


Jangan dok komplen duluu....pi try buat dulu tips nii....tapi kalau tiba2 batu bata tu dok hinggap kat kepala hang, pastu siap tali tambat lembu tu tiba2 ada kat leher hang, jangan pulak nanti hang menjelma jadi momok dalam mimpi ceq noo...anggap saja hang dah di takdirkan lagu tu...bak kata pepatah, harimau mati meninggalakan belang, hang mati meniggalkan batu bata kat bini hang untuk kenang2an...

Aiseyh! banyaq dah aku bebel ni...takpa jangan panik, nect time ceq sambung lagi tips ni noo....Wabillahitaufiq walhidaayah, sekain saja perbincangan kita pada kali ni, Assalamualaikum semua...



**Segala watak dan scence dalam cerita ini adalah rekaan semata2..
**walaupon tips2 tersebut bukanlah tips professional seperti yang diberkan Dato' Fadhilah kamsah, ada uga maksud2 tersirat yang perlu anda renug2kan..
**Ceq tidak akan bertanggung jawab atas segala kecederaan/kecacatan/kerugian. semua hangpa kena tanggung sendiri noo...

2 comments:

Ain Zulaikha said...

hehehehe dorang pegang tangan sebab takut hilang lah.. ooo benda ni sebenarnya pasal apa? pasal bila dah kahwin semua jadi lain eh? hehehe.. thanks tips, nanti dah kahwin nanti ain cuba praktikkan..

myezatul aQma said...

lwak la tips ni
tak larat nak gelak dah ni
tp ada gak kot btoi dia...
akan ku praktiskan nanti..