Hey you! Came here!!

Tergoda kah anda dengan Blog ini ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, February 15, 2011

TIPS-TIPS UNTUK LEBIH ROMANTIK SELEPAS BERKAHWIN

Assalaamualaikum semuaa..haa...Tuan2 & puan2..hari ni kite akan bincangkan salah satu topik menarik terutame kepade yang baru berkahwin, yang dah lame kawen , ataupon yang baru plan nk kawen, mahu pon yang kawen maen2. Ya itu dia topik kita pada ari ini.

Okeh!! malas bebel banyak la macam biasa..Kebiasaannye para isteri mahu pon suami ada pon tunang lagi pon couple!! ( Belasah la labuuu ) Korang mesti akan komplen husband berubah lepas dah kawen laa...boyfriend macam dah tak nak layan laa..tunang macam dah malas nak amek berat laa..macam2 lagi laa...kaaan...haaa...nak share sikit tips2 penting yang bakal mebina rumah tanga bahgia! yeah lets get it done bebeh!! hahaha...korang yang xde masalah no pon boley bace gak untuk preparation di mase akan dataaaNg...

1. Pegang Tangan vs Pegang Kaki
Tips pertame sekali, ni memang kat mane2 pon korang mesti buat @ nampak punye la kaan..Time couple/bercinta..Tttttuuuuuuuuuuu dyaaaaaa...berjalan2 beririnngan berpimpin tangan tak mau lepas kalau lepas takut lari noo..? apa kalau lari tak boley kejar ka.. ? Pegang tangan 24jam sampai kebas pon tak pa aih..

haiyyaa....Ceyyyy...Tu time couple..tapi awat bila dah kawen kalau buleh nak jalan tuuu jauh sebatu tengok pon tak mau.. haa..kat sini salah sorang dari hampa semua kena amek inisiatif sikit..kalau yang sorang tu dah tak mau pegang tangan lagi takpaaa...jangan gentaaaq....jangan hingaaaaq...tukar skill sikit..kalau sebelom ni dok pegang tangan tak mau lepaih, la ni bila dah kawen tak mau pegang tangan dah noo..takpa...kalau hangpa kluaq pi jalan2, hangpa pegang kaki dia pulak jangan kasi lepaih!
nampak ni depa dok training teknik pegang kaki nih!
haaaa....nescaya laki @ bini hangpa sayang lebey punya lah! tak caya ? hang pi try laa...tapi kalau penyepak hinggap kat kepala hang, ceq mintaq mahap noooo.....hehehe....

2. Peluk vs Kepit Celah Ketiak
Tips ke-dua!! Haaa...ceq dok teringat masa dok jalan2 kat Danau Kota dengan sepupu ceq last week....Tuuuuuuuuuuuuuuuu dia..jalan dok ngah sesak2 ramai orang ni, depa dok jalan bukan takat berkepit, tangan dok peluk kuat, rapat, melekat tu..langgaq orang takpa lantaq pi la janji dapat peluq aih!

 tapi bila dah kawen awat time jalan dok menonong tak toleh belakang langsung ? awat ? perut dah buncit itu pasai ka takmau peluk dah ? takpaa...jangan khuatiiiir....tak mau peluk dah lepas kawen noooo...takpaa...hang try lagu nih! ( bukan lagu Kentut nooo ) Kalau dah tak mau peluk bile lepas kawen, hang pi kat dia, hang kepit celah ketiak pastu apa lagi..jalan la sama2..
Ni dia demo daripada Fasha Sandha..
kan romantik tuuuuuuuuuu.....tak caya pi try laa...tapi, kalau tiba2 hang kena siku, anggap saja la blog ceq ni tak wujud noooo....

3. Protective vs Smackdown
Tips ke-tiga!! dulu time bercinta biasanya bf hangpa mesti nak jalan depan hang, pastu nak hang jalan kat belakang dia ja kan ? alasan tak mau nanti hang kena langgaq dengan lori mahupon van jenazah..alaa..jalan ala2 macam pengantin la senang cita..

tapi awat lepas kawen depa dok jalan bukan maen laju sampai hang jatuh pon depa wat tak tau?haaaa..... tak mau dah dok protect kat depan nooo ..dah kawen hangpa dok wat tak tau pulak bini hang kat belakang dok usung barang2 dapuq...takpaaaaaaaaaa...kalau laki hangpa wat camtu, hang follow ja laki hang dari belakang macam biasa..tapi kena ade skill yan betul sikit noo..skill dia, hang follow 5 minit, kalau tiba2 missing @ tertinggal jauh sikit, hang pi kejaq dia, pastu smackdown dari belakang smpai ade reff datang kira " 1 !! 2!! 3!!! " Ting ting ting!!!!!

bunyi loceng tu kira hang dah menang la kan..tak caya esok buleh try ..tapi kalau tiba2 tak sampai 3 dia dah bangun, pastu smackdown hang balik , hang anggap la blog ceq ada typo error kat tips ni noo....haha

4.[Surat Cinta + Perfumed] vs [Surat Cerai  + Minyak Cap Kapak @ Minyak Engine]
Tips ke-empat!! Haaaa...dulu kalau time bercinta sikit punya baek ayat dia..bila face to face, i lap yuuuuuuu lahhh....bila call pickup lambat sikit, i miss yuuuuuu lah....bila nak balik lepas dating, i nak pinang yuuuuuuuuuuu laahhh....hantaq surat kat rumah siap bubuh minyak wangi sikit tuh!
nyyyyyammmmpah noooo..tapi sukaaaa...awat ? sebab rasa ayat2 camtu suweeeeeeeeet sangat kaaaan....tapi bila dah kawen yuuu lap lantai laaaaaahh.....bila call tak jawab, yuuu missedcall I je laah tak sempat pick up dah letak..bila dah habis office hour nak balik tanya bila nak balik rumah, I kena outstation pi penang laaah...bila tanya awat SMS tak reply, I sibuk sikit tak sempat nak taip SMS lah..jari sakit laaahh....tak paaaaaa.....hang dok wat perangai camtu noo lepas kawen...yang ni senang saja...nak bagi aroma romantik tu naek balik,

hang pi post surat tuntut cerai, directly kat office tempat laki hang kerja..hang jangan pakai posmen tau! hang pos sendiri by hand, pastu jangan lupa buh minyak itam ataupon minyak angin cap kapak sikit noo...

lepas tu bila hang dah balik umah, hang anta MMS kat laki/bini hang picture macam ni.

di jamin berkesan! tapi kalau tak menjadi, anggap je la ceq ni buta IT tak tau apa pon pasai blog nih..

5. [Seat Belt + Safety] vs [Tali Gantung + Batu Bata]
Tips ke-lima!! haa...Time bercinta dulu, sebelom ada kreta, masa nak dating dok merempit lagi kan..? time tu bukan maen...Tuuuuuuuuuuuuuuu dya dok peluk kuat, melekat tertonggek atas motoq tu punya la rapat sampai kat belakang tu buleh duduk lagi sekor anak beruang ..

Punya la rapat dok peluk ..bukan apaa..time tu dok pikyaq safety first..motoq takdak seat belt...tu yang peluk lagu tu kaaan...tapi bila dah kawen, time merempit pi office nak pegang sikit pon tak mau dah! awat lagu ni pulaaak..perut husband hangpa dah makin buncit ka.. ? haduuii....tapi tak paa..kepada laki2 yang bergelar suami, sekiranya anda mengalami situasi sebegini, mudah saja.. Esok hang beli batu- bata dengan tali yang buat tambat lembu tu, sebelum nak pi kerja tu, sebelum bini hangpa naek atas motor, hang buh batu-bata tu betul2 kat belakang hang. kalau buleh buh banyak sikit pon takpa. Lepas tu hang ikat tangan + kaki bini hang kat batu bata tu.. kalau depa tanya, jawab ja " Safety First sayang..motoq kita ni dah tua...takdak seatbelt...tali ni sebagai gantinya..I tak payah seatbelt dah sebab I dah ada belt kt pinggang ni..( tali pingang ) "


Jangan dok komplen duluu....pi try buat dulu tips nii....tapi kalau tiba2 batu bata tu dok hinggap kat kepala hang, pastu siap tali tambat lembu tu tiba2 ada kat leher hang, jangan pulak nanti hang menjelma jadi momok dalam mimpi ceq noo...anggap saja hang dah di takdirkan lagu tu...bak kata pepatah, harimau mati meninggalakan belang, hang mati meniggalkan batu bata kat bini hang untuk kenang2an...

Aiseyh! banyaq dah aku bebel ni...takpa jangan panik, nect time ceq sambung lagi tips ni noo....Wabillahitaufiq walhidaayah, sekain saja perbincangan kita pada kali ni, Assalamualaikum semua...



**Segala watak dan scence dalam cerita ini adalah rekaan semata2..
**walaupon tips2 tersebut bukanlah tips professional seperti yang diberkan Dato' Fadhilah kamsah, ada uga maksud2 tersirat yang perlu anda renug2kan..
**Ceq tidak akan bertanggung jawab atas segala kecederaan/kecacatan/kerugian. semua hangpa kena tanggung sendiri noo...

Wednesday, February 9, 2011

WIRELESS BOOSTER WITH SPECIAL TOOLS - Wireless anywhere!!

Salam semua.

Saje je nak share sikit pasal wireless booster nih. Walaupon made in Taiwan, quality memang terjamin. I've been using it for last 3 month and I do satisfied! Normally I've got 2 or 3 signal barr before I found this booster and I did try to use orther booster but doesn't help much. Tapi bile try dengan Booster ni, memang excellnet beb!! Full bar in 500 meters indoor coverage. Ive tried with outdoor range can go for 2KM maaaaaaan....

Ni bende alah tuh!!



Biase je kan ? Ok fine..
Ape pulak special tools dye nih ? nak tau ? biarlah rahsia okehh!! haha..
Korang kalau berminat nak benda ni, boley la PM aku kat FB or tinggal kan komen kat sini or email aku kat : 
pzy.krol@gmail.com
Nanti aku terangkan function special tools yang akan buat korang rase teruja untuk menggunakan bende ni okeh ? Kepade student2 yang ade masalah Internet speed, connrction, low coverage, kalau pakai ni kompem liiiine Cleaaaaaar~

Challooo...eh silap adios amigos aku banyak kje nak buat nih kang bos aku maki aku pulak kan .. 
sekiaaaan~

Saturday, February 5, 2011

SENYUM BY MALIQUE ft NAJWA VERSI " KENTUT" - Lepas Kentut mesti Senyum



Salam Semua...BIle tengok title post ni mesti korang dok pikir " Ape lagi mamat ni nak mengarut + Mencarut kali ni kaaan...
Hahahah...Dari pagi tadi aku agak sengal sikit bile tengok status salah seorang rakan blogger di FB!! Apekaahh.... Korang pernah dengar lagu :

" Senyum! tak perlu kata apa - apaaa , Senyum! tak perlu kata apa-apaaa.."

Lagu ni yang nyanyi Malique dengan Najwa kalau tak silap.. Pagi tadi, aku dapat satu ilham untuk mengalih bahase lagu ni dalam bersi Limited - Special Edition bile aku nampak status budak nih! 


Sudah3 len kali kite cite pasal dye okeh sekarang cite pasal aku yang semakin aktif mendidik diri menjadi komposer! hahahah... okay 1st of all, mintak mahap mintak hampon kepade peminat2 malique and najwa serta sesape yan terlibat dalam menjayekan lagu ni kerane aku telah mengalih bahase tanpa kebenaran. Tapi kalau korang rase mcam nak mintak royalti, See You in Court! hahaha...Merepek kuat sangat ko nih! 

haaaaaa....korang ngah senyum2 ea.....takpe3 aku tak kisah senyum itu sedekah..senyum la banyak2 ea...
okezzzaa...Setelah aku alih bahase, korang check it out lirik lagu ni okeh!! aku sertakan original song sjkali untuk panduan korang nyanyi betol2..korang mesti terkentut2 pasni! heeeeeeeee~
Papehal korang click Play dulu okeh ? 



Title : Senyum version Kentut
Composer : Orang Kuat Knetut
Lyrics : Kentut takde bunyi


Kentut ..Kentut  ..Kentut  ..
Kentut  ..Kentut  ..


Verse
Kentut   luar
Kentut   dalam
Kentut  takde bunyi
Kalau saya Kentut  
Korang mesti Kentut  sekali
Kalau kita Kentut 
Semua orang berjangkit
Bila semua orang Kentut 
Datang penyakit sembelit




Chorus
Kentut 
Tak perlu kata apa-apa
Kentut 
Tak perlu bunyi apa-apa
Kentut 
Tak perlu kata apa-apa
Kentut 
tak perlu bunyi apa-apa



Akhirnya sempurna tiga Kentut  pertama
Bunyi macam koleksi Kentut  hangit sudah lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis Kentut  aku rap dengan baunya
Satu dua tiga bau hangit diterima
Oh itu minggu lepas hari ini cuma dua
TerKentut  tiap kali kalah dengan baunya
Ditertawakan oleh kawanku punya lama


Oh punya lama orang tak sebut nama

Kentut luar Kentut  dalam Kentut  macam naga
Kentut  macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah terKentut  tutup hidung bau masih ada
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu Kentut  lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba Kentut  ini



Hey..Kentut  luar Kentut  dalam Kentut  sana sini
Kalau Kentut,  senyum korang mesti Kentut  lagi
Kentut  sikit nak tengok ada tak bau hangit
Kalau ade bau memang sah ade sembelit



Ulang Verse

Ulang Chorus



Aii..Kentut  kuat-kuat bau tak boleh tahan
Dengan bau telur rebus korang pon sawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu Kentut -an yang menawan



Baru mukadimah nampak macam sudah tak tahan
Dengar bunyi Kentut  cepatlah  tekup dengan cawan
Kalau takut senyap-senyap kita boleh kentut kan?
Duduk dulu biar lama simpan kentut bertahan

Apa rasa sentiasa Kentut  kalau tahan-tahan
Apa rasa kalau Kentut  pun menyorok dalam jamban
Apa rasa jadi mangsa suka tak diperKentutkan
Apa rasanya terKentut bertubi-tubi bau-bauan



Tu boleh ter Kentut sambil berlari
Sepuluh sebatan kayu seharusnya ku beri
manusia hari ini harus pepandai lari
Kalau kita Kentut kuat boleh cuba lagu ini



Hey..Kentut  luar Kentut  dalam Kentut  sana sini
Kalau Kentut,  senyum korang mesti Kentut  lagi
Kentut  sikit nak tengok ada tak bau hangit
Kalau ade bau memang sah ade sembelit



Ulang Verse
Ulang Chorus

Ulang Verse

Kentuuuuuuuuuuuuuuuuuut~

Korang mesti ngah terkentut2 kan ? hahahaha!
Ain Zulaikha Suhaimi, Credit to you bebeh! Kau menjadi sumber inspirasi sengal ku hari niii..hiahahaaaaa....Tibe2 rase macam nak suruh NAJWA LATIF popularkan lagu ni jer..Boley ke Najwa? 
( Tolong renovate blog beta sat lagi noooooo.... Ceq bab jadi tukang karut blog nih memang champion la tapi bab renovation, failed sudaahhh....)
Okay3..Ni ade lah lirik lagi sebenar SENYUM by Najwa & Malique, korang try la nyanyi ea..

Senyum....senyum....senyum
Senyum....senyum

Verse
Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit
Chorus
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa
Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina
Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini
Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit
Ulang Verse

Ulang Chorus
Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan
Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian
Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini
Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit
Ulang Verse
Ulang Chorus
Ulang Verse
Senyum :)