Hey you! Came here!!

Tergoda kah anda dengan Blog ini ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, January 20, 2011

JANDA oh JANDA

JANDA oh JANDA

Salam  semua..
Ape da jadi ni ? Ape kes ni ? aku tibe2 semak samun + bioL seketike..
Kenape ?? Korang imagine situasi ni erk... Semalam aku lepak kat uma makcik aku
lepas site visit kat Kolej Tun Syed Nasir UKM. Pakcik aku tak de kat umah..
aku tanye makcik aku camni - 

chairooL : Oit mak milah, mana laki hang ? tak nampak batang hidung mahupun batang gigi yang patah tu !
Makcik : macam biase laaaa...menjande...... ( kompius sikit time nih )
chairooL  : Menjande .. ? ( sambil mengerutkan dahi ) 
Makcik : Ko pekak ke ape ni ?

Pastu time pakcik aku balik, aku pi la tanye dengan konfidennye..


chairooL : jauh menjanda tadi ? menjanda ke mane ? bapa ramai sangkut ?
pakcik  : menjanda pungkuq hang ! aku pi minum dengan kawan aku kat Kg baru laa..
chairooL : mak milah kata acik menjanda..
Pakcik :  ni janda hang ( sambil baling roti buku kat aku ) 

Okayyy...tu first scene....

2nd scene, aku call adek bongsu aku yang baru darjah enam..

chairooL : Assalamualaikum..
kamil : waalaikumsalam angaaahhhhh...
chairooL : ngah buat ape tu ? 
kamil : sibuk sikit niii...kak yun merayap dengan kawan dye tah gi mane tah..mak dengan abah dating kot..tinggal aku dengan kikie je kat umah ni..baru lepas buat susu untuk kikie..ni nak buai dye pulak ..






chairooL : ko reti buat susu dengan buai kikie ke ? 
kamil : reti laaa......tak caye ? dengar ni!! ehem2!!!

" koooopi jaaaande koopi jaande kooopi jaaaaande setiap hariiii...... koopi jande kopii jaaaande kopi jaande untuk kikiieeeee "


NEEEEEEEEXXXTTT!!!


Namun cintaaaaku tak biiiiiisa
Begitu saja menerima
Kenyataan kau pergi dariku
Aku masih tetap cinta
Lalu kupuuuuutuskan
kutunggu jandamuuu
 Kutunggu jandamuuuuuuuuuuuuuu
Time kaseeeyyyy.....

kamil : ngah2 we talk later ok kikie dah tido dah aku nak mandi dulu ni...byeeeee...


3rd scene ?? haaa...yg aku kategorikan sebagai CRIME SCENE..
Semalam aku dapat text message dari paksu aku..korang nak tau content dye ? 
( sile nyanyikan lagu ini macam lagu bangau oh bangau )
Jande oh jande kenape engkau jande
Macamane aku tak jande....

AKU KENA CERAI LA BODOO... LAGI MAU TANYE KE..?!




Apekaaahhhh.....Sumpahhh..aku jammed..Apesal sume nak kena ade "JANDA/JANDE " ? Lawak kategori apekah ini ?

5 comments:

♥e'in♥ said...

konpius dh nie..

M.a.s.u.r.i said...

janda xd...bakal pengantin ada...hehehe

akU GaDis said...

konpius,,,
neway,, baby tu cumey lah,, hak3

areripe said...

banyak kali dah baca, tapi tak paham2, kesimpulannya?

im already followed your blog!
and if u think my blog interesting, u can do the same thing!

aLya said...

uish..ni lawak tahap extreme nie.hahaha
skunk janda da tak jadi isu sensitif da..