Hey you! Came here!!

Tergoda kah anda dengan Blog ini ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, January 27, 2011

KikiE iN aCtiON

Salam semua..
Entry ni adelah entry paling malas pernah aku buat..Kenape ? Sebab aku memang malas!! hahaha..
Saje nak bagi glamer budak kecik nih..okeh!
Name penoh dye : 

Muhammad Rizqie Izzuddin
Was born 29th Jun 2010
He can be a cute girl and boy..hahaha..
Anak sape.. ? haaa..Mesti la anak abaaah...hahahaha..
Meh usha sikit cute ke tak cute!

~Ni Picture zaman Baby si KikiE~




Ni pulak picture dye maen dengan bapak dye! BAPAK??? hahaha..aku sepupu dye je okehh..










Okeh..nak story ckit pasal pictue ni...korang tau pkul berape pciture ni was taken ? 5.00AM in the morning okeh..malam tu aku tido kan kikie..aku skali hanyut dengan dye..Pagi2 dye memang hyperactive kalau dye bangun dalam kol 4 or 5..Kalau takde sape layan dye, ni la kerja dye..dok merayap atas badan orang yang tido, kejutkan sembayang subuh..huhuhu~


~KiKiE in ActiON~

Kikie ni kalau nampak orang na amek picture dye, fuuhh~ memang la cepat2 dye posing..tak caye ? meh tengok!















See..He is so good in showing funny faces..I love him so much obviously eventhough bukan anak sendiri kan..After this Chinese New Year, mak + abah dye nak amek dye balik..isk3...

Sekian je lah..

Wednesday, January 26, 2011

Dear God


Title :  Dear God

Salam sume. Memang lately ni payah sikit nak update blog. Bzi memanjang + buat2 bzi. haha..
Di pagi hari yang mulia ni, tibe2 aku teringat 1 lagu feveret aku di zaman remaje dulu bile aku accidently bukak profile FB sorang kawan lame yang dah meng-ghaibkan diri. So, aku nak dedicate lagu ni kat dye lah.....Pheeeeew~ 

Jom layan sekali sekale sebelum memulakan kerje kat opiz..



Dear God
 
A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love purpose hard to find
While I recall all the words you spoke to me
Can't help but wish that I was there
Back where I'd love to be, oh yeah

Dear God the only thing I ask of you is

to hold her when I'm not around,
when I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
’Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again

There's nothing here for me on this barren road

There's no one here while the city sleeps
and all the shops are closed
Can't help but think of the times I've had with you
Pictures and some memories will have to help me through, oh yeah

Dear God the only thing I ask of you is

to hold her when I'm not around,
when I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
’Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again

Some search, never finding a way

Before long, they waste away
I found you, something told me to stay
I gave in, to selfish ways
And how I miss someone to hold
when hope begins to fade...

A lonely road, crossed another cold state line

Miles away from those I love purpose hard to find

Dear God the only thing I ask of you is

to hold her when I'm not around,
when I'm much too far away
We all need the person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
’Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again

 

Thursday, January 20, 2011

JANDA oh JANDA

JANDA oh JANDA

Salam  semua..
Ape da jadi ni ? Ape kes ni ? aku tibe2 semak samun + bioL seketike..
Kenape ?? Korang imagine situasi ni erk... Semalam aku lepak kat uma makcik aku
lepas site visit kat Kolej Tun Syed Nasir UKM. Pakcik aku tak de kat umah..
aku tanye makcik aku camni - 

chairooL : Oit mak milah, mana laki hang ? tak nampak batang hidung mahupun batang gigi yang patah tu !
Makcik : macam biase laaaa...menjande...... ( kompius sikit time nih )
chairooL  : Menjande .. ? ( sambil mengerutkan dahi ) 
Makcik : Ko pekak ke ape ni ?

Pastu time pakcik aku balik, aku pi la tanye dengan konfidennye..


chairooL : jauh menjanda tadi ? menjanda ke mane ? bapa ramai sangkut ?
pakcik  : menjanda pungkuq hang ! aku pi minum dengan kawan aku kat Kg baru laa..
chairooL : mak milah kata acik menjanda..
Pakcik :  ni janda hang ( sambil baling roti buku kat aku ) 

Okayyy...tu first scene....

2nd scene, aku call adek bongsu aku yang baru darjah enam..

chairooL : Assalamualaikum..
kamil : waalaikumsalam angaaahhhhh...
chairooL : ngah buat ape tu ? 
kamil : sibuk sikit niii...kak yun merayap dengan kawan dye tah gi mane tah..mak dengan abah dating kot..tinggal aku dengan kikie je kat umah ni..baru lepas buat susu untuk kikie..ni nak buai dye pulak ..






chairooL : ko reti buat susu dengan buai kikie ke ? 
kamil : reti laaa......tak caye ? dengar ni!! ehem2!!!

" koooopi jaaaande koopi jaande kooopi jaaaaande setiap hariiii...... koopi jande kopii jaaaande kopi jaande untuk kikiieeeee "


NEEEEEEEEXXXTTT!!!


Namun cintaaaaku tak biiiiiisa
Begitu saja menerima
Kenyataan kau pergi dariku
Aku masih tetap cinta
Lalu kupuuuuutuskan
kutunggu jandamuuu
 Kutunggu jandamuuuuuuuuuuuuuu
Time kaseeeyyyy.....

kamil : ngah2 we talk later ok kikie dah tido dah aku nak mandi dulu ni...byeeeee...


3rd scene ?? haaa...yg aku kategorikan sebagai CRIME SCENE..
Semalam aku dapat text message dari paksu aku..korang nak tau content dye ? 
( sile nyanyikan lagu ini macam lagu bangau oh bangau )
Jande oh jande kenape engkau jande
Macamane aku tak jande....

AKU KENA CERAI LA BODOO... LAGI MAU TANYE KE..?!




Apekaaahhhh.....Sumpahhh..aku jammed..Apesal sume nak kena ade "JANDA/JANDE " ? Lawak kategori apekah ini ?

Thursday, January 13, 2011

Justin Bieber Live in KL!!

Justin Bieber Live in KL!!
Justin Bieber Live in KL!!
Justin Bieber Live in KL!!
Justin Bieber Live in KL!!
Justin Bieber Live in KL!!
Justin Bieber Live in KL!!
Justin Bieber Live in KL!!
Justin Bieber Live in KL!!
Justin Bieber Live in KL!!
Justin Bieber Live in KL!!
Justin Bieber Live in KL!!
Justin Bieber Live in KL!!
Justin Bieber Live in KL!!
Justin Bieber Live in KL!!
Justin Bieber Live in KL!!




YEAHHH!!Salam to everybody!! Setelah berkabuk ku tinggalkan blog ini make dengan rjinnye aku update harini.. 

What ???? 

Justin Bieber - Live in KL ?? 

Bieber Maniac
  around da corner!! Who wants to see 
Justin Bieber Live in KL ? Anyone need a ticket ? You ? You ? Or You ? want a ticket ? Kindly look for yourself as Im here not to sell a ticket !! hahahaha!! This 
Saturday 15th Jan 2011, 11.00AM,
a press conference will be held by Tunetalk at Bangsar Village regarding the Justin Bieber - Live in KL! If you would like to get a ticket, just sign-up as a TUnetalk subscriber there and purchase the ticket okay ?  Checkout the ticket price and the sitting arrangement based on the ticket price.





For More info, you may visit www.tunetalk.com. Thats about it bebeh!!