Hey you! Came here!!

Tergoda kah anda dengan Blog ini ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, November 22, 2011

KHAIRUL FAHMI PULANG KE MALAYSIA BERSENDIRIAN TANPA SKUAD, MALAYSIA vs INDONESIA - MENANG SEBAB TOK BOMOH ?


Assalamualaikum ebelibadi. hah ! Melodi time bebeh!! Tengok title pon da panas kan...Gambar di atas merupakan saat2 kemenangan Malaysia malam tadi. Congrats Malaysia! Taapi!!!!!! Ade ura2 ataupun mulut2 manusia yg berkate sesuatu atas kemenangan tersebut!

cakap banyak tak gune jom zasss...

Ade yg mengatekan kehadiran tok moh di Stadium Gelora Bung Karnodi mane berlangsungnye aksi final Bola Sepak Sukan Sea Malaysia vs Indonesia malam tadi. kelibat tok  moh telah kelihatan di celah2 peenonton di stadium tersebut membawa sebahagian daripada kelapa muda yg berasap! Walaaaweeyyyyy...... giiiiile lah!! Men tok moh boley menang katenyee.....kalau camtu baek sruh tok moh buat team masuk padang tak yah ade sukan Sea kan ? hahaha...tak caye? mai tengok!!

nampak nih!! hahaha....Sebenarnye saje nak wat kontelobesi sikit je.. keibat tok moh yg sedang menjampi pasukan Indonesia sebelom perlawanan kelihatan di celah2 penonton Indonesia yg hampir....errrr..tak tau la berape ribu kan... Ape pon!! Nampak sangat tok moh ni tak power kan ? jampi ke main last2 kalah gak. Dah la padang stadium tu mcm sawah padi je aku tengok.

Dah2 meh tengok saat2 kemenangan malaysia sikit!

Tapi, korang mesti tak tau kan yang Khairul Fahmi ataupun apek balik Malaysia secare bersendirian? ade sape2 tau ? takde punyeeeeeeeee... Dah la balik sorang2..merempit pulak tu! Tak caye ? eh sini tengok! oskuad lain naek baracu-DA dye naik hon-DA!

nampak tak ? hahahahah!!!!!!! Ape pon, korang boley bace artikel harian metro Online di sini sekian saje mari sambung bekerja. Saje nak ilangkan ngantok..

Wednesday, November 16, 2011

Looking for a House...??


Assalamualaikum semuaaaaa....beta telah di perintahkan untuk melelong ini istana yg sangat lah berharge...Jute2 derrr....ade sape2 berminat ? This is a brand new house okayy....brand ape ? ape ko ingat ni t shirt ke nk ade brand2 ? tempeleng kang baru ko tau.. Sebenarnye beta malas nk banyak cakap...Just click on the image to for more info bebeyh!! Challloooo bettheeeeee...

Saturday, October 29, 2011

RINTIHAN SEORANG IBU



Assalamualaikum semua..just a quick shortcut : Copy-paste-post.



Saya Rohaiza Bte Ishak. Saya merupakan guru Kemahiran Hidup di MRSM Muar. Tujuan saya menulis email ini ialah untuk memohon belas kasihan dari pembaca kerana anak kedua saya yang bernama NurHannah Bte Mohamed Helmi berusia 3 bulan tidak sihat.
Ketika bersalin, anak saya lemas kerana tali pusat keluar lebih kurang 40 minit sebelum saya bersalin. Ini menyebabkan anak saya lemas kerana tidak mendapat oksigen kerana tali pusat sudah terkeluar.

Apabila doctor scan (MRI) otak anak saya, doctor menyatakan bahawa anak saya terencat akal kerana sel-sel otak telah mati kerana kekurangan oksigen.

Hanya Allah yang tahu apa yang saya rasa ketika itu.

Kaki bagaikan tidak jejak ke bumi. Muka saya pucat bagaikan tiada darah lagi. Hampir 3 minggu saya mengambil masa untuk terima hakikat apa yang doctor terangkan mengenai anak saya. Hari-hari saya menangis. Saya rasakan hati saya kosong.

Selepas 3 minggu saya cuba berkongsi masalah dengan teman sekerja. Semangat saya mula datang apabila ada rakan yang mengalami situasi yang sama seperti saya iaitu anak mereka lemas ketika bersalin. Doktor juga menyatakan anak mereka terencat akal. Tetapi kuasa Allah mengatasi segalanya dan anak mereka alhamdulillah sihat. Tetapi saya akui bahawa saya hanya insan yang lemah.

Kadang-kadang saya kuat, kadang-kadang saya lemah sangat.

Rakan menasihati saya agar perbanyakkan solat hajat, baca yassin dan bersedekah. Alhamdulillah. Saya melakukan semua nasihat yang mereka berikan.

Perkembangan terbaru tentang anak saya ialah dia masih lagi belum boleh menghisap dan menelan. Minum susu menggunakan tiub yang dimasukkan terus ke perut. Suction machine pula digunakan untuk menyedut air liur kerana anak masih tidak boleh menelan.

2 minggu lepas anak dimasukkan ke hospital kerana jangkitan kuman pada paru2. Ketika itu keadaan anak terlalu lemah menyebabkan doctor sukar mencari urat anak. Pilihan kedua ialah masukkan line hingga ke tulang.

Sekali lagi anak saya diduga iaitu selepas 3 hari kaki anak bengkak. Apabila doctor buat x-ray, rupanya kaki anak saya patah kerana dicucuk ketika memasukkan line. Pergerakan anak saya tidak seaktif bayi kerana kesan kurangnya oksigen di otak ..tambahan pula kaki kanan anak bersimen.

Hanya Allah tempat saya mengadu. Jika boleh, biarlah saya yang menanggung semua kesakitan itu, bukan anak saya yang berumur 3 bulan. Minum guna tiub, tak tahu menelan.kaki pula bersimen.

Kalian bayangkanlah bagaimana perasaan seorang ibu yang menjaga janin dalam kandungan bagaikan menatang minyak yang penuh. Tetapi selepas lahir, begitu besar ujian untuk anak saya. Terus terang saya katakan bahawa ini adalah ujian yang maha-maha besar dalam hidup saya. Saya bersyukur kerana Allah menguji saya kerana Dia sayangkan saya dan anak.

Dikesempatan ini saya memohon, merayu dan menagih simpati agar kalian dapat meluangkan masa untuk melakukan sembahyang hajat agar kesihatan anak saya pulih dan jauhkanlah anak saya dari sebarang kecacatan.

Andainya terlalu berat permintaan saya, bacakanlah Al-Fatihah. Jika permintaan ini juga berat, cukuplah kalian mengucapkan INSYAALLAH agar anak saya sihat, dijauhkan dari kecacatan dan dipulihkan kerosakan pada otaknya.

Mudah-mudahan dengan keikhlasan kalian, doa kalian dimakbulkan. Hanya Allah yang mampu membalas budi kalian.

Saya juga memohon agar kalian dapat forwardkan email ini kepada rakan-rakan kalian agar dapat membantu anak saya. Kasihanilah anak saya kerana dia terlalu kecil untuk memahami erti kesakitan. Jika ada nasihat, pengalaman dan ilmu..emailkanlah kepada saya rozex_3056@yahoo.com.my

Di sini saya sertakan panduan sembahyang hajat. Mudah-mudahan bolehlah kalian amalkan jika ingin memohon sesuatu hajat. Percaya dan yakinlah bahawa Allah maha mendengar doa dari hambaNya.



Solat Hajat

1) Niat Ushalli sunnatal hajati rak'ataini lillaahi ta'aala.

2) Tiap-tiap 2 rakaat sesudah membaca al-fatihah, baca Ayat kursi 1x, dan Kul huallah huahad sebanyak 1x.

3) Sehabis salam yang terakhir, sujud semula. teruslah meminta hajat kepada Allah dengan khusyuk.Insyaallah Allah makbulkan.



Ayat Kursi

Allahu laa ilaaha illaa huwal hayyl qayuum, la tak khu-dzuhuu sinataunw walaa naw-um, lahuu maa fis samawaati wamaa fil-ardhi, man dzal-la-dzii yasy-fa-'u indahuu illaa bi-idz-nihii, ya'-lamu maa bayna aydiihim, wamaa khal-fahum walaa yuhii-thuuna bi-syai-inm min'ilmihii illa bimaa syaa-a, wasi-'a kursiy-yuhus samaawaati wal-ar-dha, walaa ya-uu-duhuu hifzhuhumaa wahuwal 'aliy-yul azhim.



sebaran khidmat masyarakat oleh: http://www.NurulAmir.com/ 

Monday, October 24, 2011

Cinta Muka Bulu - Luna Rahman

Assalaaaamualaikum nyah2 sekaliaan...just a short post..busycukur bulu! hahahha
Ni ha saje nak gedik2 post mende best yang buat aku gelak tak berhenti2 mase first time aku denganr lagu ni @ Panjang Bistro ( Depan office aku ). Staff aku yang bagi aku dengar derr...
Ade ura2 mengatekan kerane lagu ni lah Najwa Latiff tak joinOctTweetfest..katenye la kaaan..ape pon kasi dengar dulu baru kasi gelak... To anyone yang berminat nak kenal Luna Rahman nih sile2 lah google ye..haha...ok la ok laaa...gua bagi facebook beliau...

To the singer Luna Rahman, credit to you bebeh..Jangan nak dengki donut sangat ye nok..aku terminante ko kang.. luna, glamer la ko pasni nyaaah...

hahaa...adiozitozzz....

Tuesday, September 13, 2011

Apple - iPhone 5

Assalamualaikum kepade rakyat jelate..

aku dah lame nk update tapiiii...mcm biase la..aku lupeeeeeer...tengok ? aku luper lagi !! adoiyyyaaiiii...
sudah2 aku bnyk kje laen nk buat...bayak lagi beg2 tangan aku nak ragut pasni! heh!


Pasal iPhone5!! Perghhh.....tengok video dari youtube punye pasal la niii....ce tengok ce tengok!


Giler gempaaaakkk.....Ce tengok specification dye pulak!! 

Guess what ??!!!
Somebody has mentioned that the iPhone 5 will include a dual-core processor, Qualcomm’s dual-mode GSM/CDMA baseband and an 8 megapixel rear-facing camera. The iPhone 5 is also expected to be released alongside iOS 5.
Meanwhile, on the Internet, the Apple online community is buzzing about, stating that Apple will officially reveal the iPhone 5 in September. This makes sense as Apple has previously unveiled previous models approximately a month before hand. 

BUT!!!!

Still Just a Rumours.....hahaha!!!

Adiozitozs!

Tuesday, September 6, 2011

Kesengalan di Pagi Raya


Assalamulaikum semue..rasenye masih tak terlambat nak wish Selamat hari Raya kat korang semua..biase la..Raye 1st priority compare to blogs..hehe..raye sakan derrr...tu pasai tak hengat blogs..pheuuwwww....

Sebenarnye tatau nk update ap pon..cume raye tahun ni mode & temanye = 1 Family Menyengal.. Mau tak sengal nye....biasenye pagi2 raye ni mesti mate merah2, mate bertakung dgn air yang mcm mak taknak je klua kn...tahun ni tak.. Pagi2 lpas sembayang raye, bapak aku dah start meyengal dah.. Boley plak dye ajak adek bongsu aku curik mercun thunder clap dari boot kreta aku then fire jiran kanan & kiri.. perghhhhhhh... mak aku terguling2 dengan baju raye nye mane kale aku dgn adek aku yg laen smua garu2 kepale.. ape tebiat la abah aku niii....haaisshhhh...tak pelah ...dye saje nk tukar mood raye kot...

Next!! Sesi Mintak Ampun + Mintak Maaf  + Mintak Duit Raya.

Macam biase la...mesti la mak yang leads kitorang kan..then abg aku, next aku and next, adek2 aku..Time mak aku mengadap ke bawah duli abah aku sambil meghulurkan tangan dengan muke sedu2 sayu, ni yang jadi..

Mak : Baaaaang.... isk3 ( sambil tersedu2 nak nagis )
Abah : Ye diiiiiiiiiiiiik..ngehehehehe.. ( sambil senyum2 kambing )
Mak : ..... ( Merenung mate abah )
Aku + Adek Beradek : errr...errr.....KAHKAHKAHKAHKAH3!!!
( Siap guling2 mcm tenggiling masuk bawah meja )

Dan 1 family gelak berdekah2 smbil mlelehkan air mate dan menahan perut yg sakit..haha
Pastu lepas keadaan kembali terkawal , konon2 nk smbung balik la sesi maaf bermaafan tu..



Mak : Bang..Mintak ma... ( Belum sempat mak abes cakap abah dah mencelah )
Abah : Wokkeyyyyyyhh..... Kosong2 yeeeee...Ampun di terimeeeee... ( sambil letakkan tangan kat bahu, mate pandang atas ) 

Kitorang ape la pagi....gelak mmg tak terkawal la kan...hahahhaha...mate merah + berair bukan sebab nanges mintak hampun..tapi tak tahan dgn perangai sengal yg aBah buat pagi2 raye ni..hadoooooooooyaaiiiii....Panjang lagi citenye tapi aku mcm malas nak taip derr....len kali je la bile aku rajin...

Aku selitkan ckit pict2 raye family aku tahun ni. yang bertemakan purple tak purple sangat..







Sunday, August 7, 2011

Tragedi Ramadhan - minggu Pertama

Assalamualaikum cik kiah mak timah pak abu dan kawan2nye semua! Da terawikh ? Tertido ? aaaahhh..Alasan je tu! haha.. Rajin pulak kome nak update blog ni ye...Amacam picture kat atas ni ? rase2 ade kaitan rase2 ade kaitan tak ? Abaikan okeh! xde la..di kale tunggu2 nak sahur sebab tak boley tdo ni aku saje je ngadap2 blog aku yang boley dikategorikan sebagai hampir expired..nk cite cikit kejadian2 yg berlaku di sepanjang minggu pertame aku berpuase..Untuk di ringkaskan ( sebab aku tak reti nak cite panjang2 mcm A samad said ) kronologinye adelah seperti berikut...

Part 1 - Hari Pertama Puasa
 Sahur aku kat Airport Colombo. Aku nak lik Msia time tu dan 1 masalahnye flight ke Msia cume ade 1 kol 8.15AM. Cab dari hotel memang susah gile nak dapat so aku terpakse book kreta sewa dengan kadar 6000 LKR = 120 MYR lebey kurang..Pheeeeuuuwww....cobaaaaaan...Alhamdulillah hajat aku nak buke puase dgn family tercapai...Suka mak u ooolllss...hahaha

Part 2 - Mencari Murtabak : Aku tak tau la kenape taste tekak aku ni len macam sikit. Asal Buke je mesti kena ade murtabak..Mase 1st day aku cume dapat makan saki baki murtabak yg tak berape nk sedap tu je sebab adek bongsu aku kebas semua...Jadi la dapat telan 2 keping kn..Alhamdulillah..Susah nak cari murtabak sedap..Majoriti org sekarang ni jual murtabak bawang je..Ape da isi bubuh bawang banyak2..sape nk makan..Tapi kat sunway aku ade jumpe 1 port baek. Tapi....kalau nak beli kat port murtabak tu...camni la jadi nyeee....
Aku namekan gerai ni "MURTABAK Q" sebab kalau nak beli je msti kena Q panjang2...
Cobaan....Takpe2...Setakat ni Alhamdulillah aku masih lagi boley dapat 4keping setiap hari..hahaha..

Part 3 - Arahan Rasmi & PEsanan Penaja 
Mak Kirim Surat Rasmi versi SMS. Pagi2 phone aku berdering2 tapi aku tak angkat sebab aku ngah best mimpi ape tah aku pon tak ingat..Bile bangun tengok phone je....

Korang tengok sikit SMS style yg mak aku send kt aku nih..
Siap ade remark "Ibu Mithali" tuuuuuuuu....

Aduinyepuuuun...Ni la akibat kalau mak call tapi tak pickup sebab tengah best tido.
Dah macam surat yg ade header " URUSAN SERI PADUKA BAGINDE" daaaaa..jadi aku pun pulang lah ke kampung bersame adek aku.. Sebelum balik mcm biase la singgah bazar..cari ape ? cari murtabaak...cari ape ? cari murtabaaaaak....hahaha..

Part 4 : Bumble-B
Sampai uma je tadi bukak bonet bawak masuk barang2 semua..dan aku terlihat replika Bumble-B yg aku beli..Boley plak aku lupe kn ? Tengok! Aku lupe lagi..heee....jadi selepas selamat berbuke, aku pon menggodek la replika tersebut...1 rumah dok perhatikan aku then ade suare2 sumbang yang berbunyi seperti berikut -

Yuyun : Mak..tengok angah tu..buang tebiat ape ke...mak ade tempeleng dye ke mase dye sampai tadi ? 
Mak : bile mase plak mak tempeleng dye? kalau mak tempeleng dye pon selalunye tak mereng macam tu..
Ejal : Bahana makan murtabak la tu mak..mereng terus mcm mr bean..

Dan mereka pun ketawe terbahak2..pergh..aku dengan sentapnye terus bangun sengetkan kepale sambil berjalan mendekati mereka2 yg suke nak tengok aku senget betol2 kot sambil bersuare..

Aku : Autobot bertukar!!! ( sambil pegang Bumble-B dengan kepale senget jalan terhincut2 )
Mak : ko kenape ngah ( sambil bangun amek hanger ) jangan nak mengade ye kang tempeleng kang..Badan besar gajah masih nak main otobot2. pegi bagi kamil tu dari tadi tengoook je ko main! hah korang berdua ni tak reti nak terawikh ?!
(sambil menunjuk2 kn hanger tersebut ke arah aku dan adek aku Ejal )
Ejal : Autobots terawikh!!!
( Sambil bangun buat gerakan2 mcm robot terus berjalan mcm org cacat depan mak ) 
Mak : Ko nak maen2 dengan mak ko ye!! ( sambil menarik telinge ejal )
Ejal : Ampun mak ampuuuuuuuun.. ( sambil buat muke insaf sikit konon2nye la kaaan.. )
Aku : Autobots ampun! ( Sambil berlari keluar sebelom aku pon kena tarik telinge gak )


hahaha...Sori la ye family aku memang ganaz..Adek beradek aku pulak sume sengal..aku je yg sopan ckit..okay la geng sebelom aku nak mengundurkan diri aku nak persembahkan Bumble-B yang aku dok godek2 tadi..






..Adiositoz..

Saturday, August 6, 2011

Dari Colombo ke Malaysia

Woohooooo..Assalamualaikum semua..Ampun map di pinta tak berbloging sekian lame bukan ape cume tak cukup masa..Cakap banyak tidak bergune sikit je aku nak cite.

Sempena bulan puase ni aku rase belom terlambat lagi untuk aku ucapkan selamat berpuase kepade semue rakyat malaysia terutamenye yg tak reti2 nak coverline lepak kedai mamak order roti canai untuk sahur lewat pagi katenye.. ( Bang, kalau dah sahur pkul 8.30AM tu ko ikut waktu puase negare mane ye..? ) Astaghfirullah..Cukup2 cite pasal org cume buat dose so aku nk cite pasal ape2 je la yg aku suke..
Actually.. ( Ceyy speaking konon ) seminggu sebelum puase aku telah di "courier"kn ke Colombo atas urusan perang saudare..hahaha..xde lah pasai keja la apa lagi ( kua dah penag diaaa... ) Nak di jadikn cite, sampai je kt sane aku demam teruk wooo..tapi steady..Alhamdulillah demam tak lame.. Mai usha cikit ape keje aku buat kt Colombo nih ? 


Saje je nak masukkan muke budak sengal ni


aku tak de kreta kat sini..terpakse ikot railway kretapi..isk2

Nampak tak nasi dye ? sikit gile...Ni harge dye 850LKR = 45 MYR..Gile mahal...

People on the beach!


menyimpan binatang2 exotic adelah salah di sisi undang2 uncle oiii...!!

Pandai monyet ni dressing..

TIme ni baru kol 5.40PM camtu tapi da macam maghrib da..

Haaaaa...Itu dia..aku tak de keje pon..dok kire railway je..Beach dia memang best! Tapi kalau korang ade niat nak honeymoon ke sini, aku cadangkan korang bawak sejadah, compas dan beras. Sejadah dgn compas tu opkozio lah untuk sembayang kn..Part beras tuh, seriously mmg susah nak cari nasi weh! Bawak la beras so korang boley masak sendiri..
Bile da maghrib, make aku pon beransur la pulang..
the sun goes down


Eh lupe plak nk cite!! ade seseorang di sini ingin aku kenalkan kepade anda semua..Beliau mai dar France..Pernah la jumpe sekali kat langkawi dulu & tak sangke lak jumpe kat sini kan..cane boley jumpe kat sini ? aku contact beliau sebenarnye..ahaha...
Name beliau ? Aviae Rose.. Made in Thailand! hahaha!! Sudah2 ni bukan blog beliau tapi blog aku so cite sume pasal aku okeh! Sekian saje pesanan penaje aku nak siap2 pi trawikh sebelom bonda aku merempit nanti..hohoho..

Saturday, July 9, 2011

BERSIH atau BER-SHIT ??

Assalamualaikum semua..di kale kebosanan yang melande, dan juge di kale beta terpakse berkabung di rumah ( sebab semua jalan2 utama JAM like %&$# ) dan beta tak boley nak ke mane2, di sebabkan oleh ??

BERSIH!!!!

Meh usha sikit 24hours before BERSIH launching day.


Pagi tadi plak mase aku nak kluar gi breakfast, usha kat balkoni rumah gua jap..sekaliiiiiiiiii....


Nampak tak ? Perghhhh.....aku stuck dekat 3 jam kooooot...mental betollll...
Ni sume angkare BERSIH la nih!! Sumpah aku geraaaam sangat2 dengan BERSIH ni! Menyusahkan orang weh!!! Aku bukan nak berpolitik kat sini sebab aku pon SUMPAH tak minat dengan POLITIK!! MY concern is about my life maaaan.....susah weyyy..Semua orang yang dok kecoh pi pakai BAJU KUNING , CAT UMAH KALE KUNING , KRETA KALE KUNING, korang sume ni OTAK KUNING kot aku rase..Hadoiiiiyyyaiiiiiiiiiii.....Korang imagine, 345buah kedai terpakse tutup ( area KL je ) sebab risau pasal BERSIH ni...Yang tak boley bla sekali, staff2 or dealer2 yang related dengan digi pon tingalkan kedai join BERSIH kot..tak caye ? Usha sikiiiiiiiiiitt......

Seeeeeeeeeeeeeeeeeeeee........? Cik DIGI pon turun padang weeyyyhh...hahahaha...yang tak boley blah tu Datin Rosmah was caught dress in YELLOW!!! What .....?? Check it out bebeh!!


Miahahahahaha.......Memang tak boley blah....

Beta sangat berdukacite sedikit la dengan korang2 yang join BERSIH ni...pe la yang korang dapat....buat penat je..pastu berjuta2 orang dok sumpah korang ni sebab menyusahkan rakyat Malaysia...Bukan ape la..korang kot ye pon nak Clean Election ke ape ke..go to the proper channel la....Korang buat camni tak solve ape2 pon...anyway, check out video BERSIH nih!!



Note : Aku dengar esok 10th July 2011 will be held a 2nd BERSIH Rally...Hadoiiiyyy...ape laaaaaah nasib...dok umah rehat la..Isnin nak keje balik kan....Sekian...

Friday, June 24, 2011

PAKSU WEDDING!!

Assalamualaikum..
sebenarnye dah lame tak update , just nak ade isi ckit , nak tunjuk pict2 paksu aku kawen..kalau korang ade rase nak kawen cepat2 lepas tengok picture2 ni,jangan lu anta kad jemputan ek...Tu je...Mekaceyyy...