Hey you! Came here!!

Tergoda kah anda dengan Blog ini ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, December 1, 2010

Blacklisted!!!!!

Jabatan Pengangkutan Jalan

Salam semua..Wa hari ni nak share ke-terkejutan budaya wa denga korang semue...Mengapekah..?? 
Hmmmm....Nanti lu tengok, lu pikiiiiir la sendiri!!!

sebenarnye mak gua text gua tadi dalam kol 9.35PM ketike gua baru nak layan nasik lemak sebagai dinner...

" Ngah sempena 1 Dec 2010 merangkap bulan last tahun ni, merangkumi roadtax ko yang dah nak mati bulan ni jugak, sile buat semakan SAMAN anda sebelum anda di SEMAK! Setahun kalau tak de saman tak sah!! "

Wa pon dengan kompiden reply la..

"Kehadapan Bonda yang ku kasihi lagi ku sayangi.. All SAMAN for THIS year already CLEAN & CLEAR, sekian jer...ngeh3..Mak jangan tekejut ye.."

Then, mak gua respond balik..

" CLEAN ke CLEAR ke pegi check dulu! Jangan degil!! " 

Wa pe lagi...Senyap je lerrr... Pastu wa pon amek la phone gua,  la bukak portal JPJ untuk check saman gua la kan..Pastu siap check blacklist PDRM sekali tuh..Lagi?
Wa nak tunjuk sikit wajah2 yang wa captured tadi.
( korang boley klick kat sini kalau nak check saman korang gak )

Huh!! kan da cakap da takde..

Wa screencapture sume sebagai bahan bukti ( konon2 nak MMS kat ma gua la kan..Pastu...Ehem2!

" Tibaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tibaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....Langkah ku terhentiiiiiiiiii " 
Pasai apaa.. ? Ni ha!!!! 

hadoiii!!!
Yang atas tuh, plat number moto gua..
Yang bawah, plat number kreta lame gua..
Wa macam goyang la pulerrr...Baru je clear saman bulan 7 hari tu kooot...
Pastu wa check kreta gua pulak la kan..


Seeeeebijik lagi kenaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....Tuuuuuuuuuuuuu diaaaa....Kreta wa da kne blacklisted dengan PDRM..Ape haramjadah la weyy....Wa dah clear sume saman la derrrr....Wa teruskan niat check JPJ lak..



Wa rase wa da tak bawak laju macam ni : 


sejak bulan 4 lagi kot..Saman pon wa dah clear abes da....Ape pasai kua macam ni pulak.. ? Terus terbantut hajat wa nak berbangga sikit dengan mak gua...Haaaaaaaaiisshhhh.........Ni sume gare2 pengaruh game
NEED FOR SPEED MOST WANTED !!!!

Dah la der wa macam biol2 keladi da ni...Wa just nak cakap, jangan sampai diri anda di selubungi....
SAMAAAAAN....

Sekian...

9 comments:

Shaofie said...

selamat membayar saman! guna basikal je. ahahahhaa

syaza kelyza said...

jangan lupe bayar saman k ?

sabr jek laaaa :D

Darkbatman said...

bab saman ne aku pun pening.. skali sampai mmg best gile..pokai weh.hahahaa

Awang Hafiz said...

wakakakakakaa.... lawak la derrr!! terbaek!

amira said...

so.. beringatlah sebeluim kena..

mera zati M.z said...

hahaha!! maen speedtrap kat NFS:Mostwanted memg best! layannnn beb :P

h A n Y S said...

seronok apa dapat saman..
ngiahaha
(sebab bukan aku yg membayo saman)

BENA said...

so cepat2 la lu setelkan saman lu . sebelum mak lu msg ag skali . xpon jerit ket telinga lu . HAHAHAHA =)

starzieti said...

laen kali bawak laju2 ag yer..hee