Hey you! Came here!!

Tergoda kah anda dengan Blog ini ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, November 23, 2010

Peribahasa Rakyat 1 Malaysia



Assalamualaikum everibadiii......adeyyyyyy....Ape plak wa nak menyengal ariniiii....mesti korang ngah sakit kepale pikir pe yg wa bnak menyengal arini kan..bukan pe.

Wa cume nak share something in advance la kan..Korang da kawen ? blom ? haa..t korang ade anak kan..Mesti anta diorang pi skolah kan..Ni wa nak aja ckit jer..BAHASA MELAYU yang bakal cikgu2 diorang aja nanti!!

Lu bace, lu pikiiiiiiiiiiiiiiiir la sendiri!!!!!



Peribahasa Online/ PC/ Desktop/ Notebook
1. Habis madu, order online
2. Harapkan pagar, firewall not function
3. Kerana nila setitik, harddisk corrupted
4. Air di cincang takkan internet discnonected
5. Untuk anak lelaki cari-carikan, untuk anak perempuan demand hantaran.
6. Biar mati anak, jangan shutdown Notebook.
7. Malu bertanya sila lah google.
8. Seperti kera dapat Blackberry..Sek nak BBM jer..
9. Kajang Pak malau Kajang berlipat, nak cari Kajang sile google maps la...
10. Di mane ade kemahuan, di situ ade youtube!!




Peribahasa Social Network/IM
1. Tak lapuk dek hujan, tak lekang dari facebook.
2. Dimana bumi di pijak, di situ lah update status facebook & twitter. 
3. Masuk kandang kambing mengembek, masuk office terus login facebook.
4. Kera di hutan di susukan, anak di rumah online YM, Gtalk, Skype,FB, Twitter 24jam
5. Di mana bumi di pijak, di situ update Facebook & Twitter
6. Bagai pungguk rindukan BBM ( Blackberry Messenger )
7. Seperti kacang lupakan Friendster
8. Buang yang sopan2, upload yang seksi2.
9. Wall facebook yang tenang jangan disangka tiada buaya...
10. Seberapa berat mata memandang, heavy lagi traffic kat facebook weyyyy.....


Sekiannnn...
note : kepade yang terase sikit2 or banyak2, wa just nak bagitau 1 jer..Padan muka hangpa!! hahaha

11 comments:

akmal afiqah said...

haha.. abes pribahasa d modenkan.. nnti budak2 da xtau pribahasa lama.

fatin hanani said...

hahaha comey sesangat peribahasa moden kita haha
mampus la klu di ikutnya haha :P

syaza kelyza said...

hahaha , habis la budak2 nanti , ahahaha

HaNTwO said...

zaman urban memang cmni hehehe..

diana said...

cantik..
mesti ada budak2 yang guna untuk spm ni..
hahah

Darkbatman said...

haha.. fes tym dgr peribahasa ne.. kelakar la ..

ain said...

Bisa jgk peribahasa moden ni yer...

starzieti said...

haha ! boley pakai gak neyh..hee

amira said...

haha.. kalau ahli bahasa jumpa entry ko ni.. mahu marah diorang

syazana said...

orang otai je bole baca ni. budak² sekolah kena bukak buku peribahasa wokey?

BENA said...

hahahahah a. terbaek arh peribahasa ni . makin moden zaman . makin moden gak peribahase . =)