Hey you! Came here!!

Tergoda kah anda dengan Blog ini ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, November 26, 2010

PEMANDU BERHEMAH





WEEEENGGGGG SANEEEEE !!! WEEENG SINIII....!!!! MODIFIED SANEEE!! MODIFIED SINIII!!! NI LAH KEJE KO NGAH!!!! APE NAK JADI DENGAN KO NI HAH ??? TAKDE KEJE LAEN KE ??!! DARIPADA ABESKAN DUIT MODIFIED KRETA TU BAEK BAGI MAK SIMPAN!! BOLEH BUAT PEGI HAJI!! NI RESIT APE NI SAMPAI TIGE BELAS RIBU NIH ?? ENGINE APE YANG KO BELI NI NGAH...??? ENGINE JET PEJUANG KE...??HEEEEEEEE BERTUAAAAH BERTUAH!!KALAU LA bla bla bla takde pekdah...bla bla bla.... merempit tak sudah2..bla bla bla....~

Salam semua..Haaaa...tau sape punye skrip nih ? ni lah kate2 hikamh yang dari mak gua yang membebel dengan bla bla bla..last2 wa bla dok lepak kedai kopi sorang sambil termenung jauh...Asal.. ? Muke wa ganaz der..tapi dalam hati ade taman gak..kadang2 terase gak sesekali kena sound direct macam tu..huee...Mak wa bapak punye hangis siap campak bagage wa yang besa ni kat kua umah sebab kantoi beli engine K20 dc5 baru..
Ketika Engine Ini Masih Bernyawa Dalam Boot Kreta ku..

Ni semua gara2 adek wa ( sape lagi kalau bukan EjaL ) yang gi kecoh2..ceh!!Sudah3!!

Haaa...entry kali ni dedicated to pakcik2 dan makcik2 yang tak hengat dunia yang masih aktif berkecimpung dalam bidang REMPIT!!! ( especially yang failed audition Evolusi KL drift & KL Menjerit ) 


Yeahh...wa dulu memang rajin der...Bukan rajin merempit..Rajin belek2 engine kreta je der....Wa explen camni kat mak wa tapi sumpah beliau tak pecaye der...haiiihh...wa pun tatau la cam ne nak explen lagi..Lu pikir la sendiri...

2hari lepas, ketika lokasi ku berade di area Taman Tasik Titiwangsa
( wa lepak umah je der bukan bersosial )
Wa di kejutkan degngan panggilan kawan wa yang baru accident kat area Mid Valley. Konon2 nye nak mintak tolong wa settle dengan polis la sebab dye tau wa ni kenal ramai Polis berpangkat tinggi..So wa pon gi ler tempat kejadian...Malangnye polis da sampai dulu da derr..So di pendekkan cite, tak ley settle..

Pastu wa jumpe kawan wa tu sruh dye story morry sikit la kan..Lu bace je la pe yang dye cite kat bawah ni..

Gua : Lu camne boley kebabo (exident) lak ni bro ?
Zul : Takde ar tadi wa nampak ade sekor mamat naek Mitsubishi Gallant Turbo ni dok high ram pusing2..Pastu wa mcm panas laa...
Zack : Kalau panas abang boleh tolong kipas kaaann..auuuww..... ( tibe2 mnyemak sambil ketawa terbahak2 )
Gua & Zul :Diam ar lu ni!!!
Zack : Okaayyy.....
Zul : haa..pastu wa pun pancing la dye...Wa pon high ram la gak kan..Pastu dye parking sebelah gua, ajak test power..Waaaa ponnn...ape lagiiii....Start engine kasi panas sikiit...Pastu, masuk gear satu, wa pon tekan habees laa...masuk je gear 3, mamat tu da potong wa sikit da smpai la fear 5..da dekat finishing tu wa tak puas hati..Sebab wa tak nak bagi dye menang, wa langgar punggung kreta dye trus dua2 terbabas!!
( Bedebuk!!! Sebijik siku hinggap kat tengkuk menber wa ni ..wa bagi FOC jer.. ) 
Gua : len kali, lu langgar pulak gtrain ke monorail ke bas ke lorri ke baru lu tau menang ke kalah!! bongok &*#%#$#!!!?@& !!!

Dah2 wa malas nak cite lebat2..Lu tengok la pe jadi dengan kreta mamat bengong nih..


Van pengahantar barang yang tak bersalah ni pon menjadi mangsa.,,kesiaaan....


Ni lak Mitsubishi Gallant yang dye pi langgar dengan bangganya...


hadooiii....Korang nampak da kan ape consequences merempit ni..  ? haa...Pade korang yang tak reti nak insaf2 lagi tu, cepat2 la sok isi borang amek VSS ( Persaraan awal ) Sebelom kreta korang si "TERMINATE" kan macam kreta depa nih..Gua da lame da pencen derr...Bukan pe...macam tag line yang wa bagi kat atas tu kan..takde peksah nye..membazir je..baek kumpul duit tu, bagi mak lu , boley diorang gi mekah..Di sini wa ingin selitkan sikit2 picture pemabaziran yang wa seriously rase macam menyesal je bile wa pikir2 balik..haaiihh.......Kalau tak mesti mak gua da pi mekah da...Takpe mak...Ade rezeki ti sampai la mak ke sane..

Honda Prelude
Honda Civic Domani

cukup la dua ni derrr....Wa da tak mo mengenang kisah duka dan lara gua lagi....hahaha...Siyes wa da pencen..sume ni da tak de da,,yang tinggal cumerrr......

Honda Civic ES

Nampak ? standard habes macam kereta orang tua nih .. ? wa memang siyes da pencen da..k20 tu pon wa da jual da...sekarang pe yang tinggal.. ??
Lu tengok picture ni, lu piiikiiirrr la sendiri!!!!

Assalamualaikummm!!!

5 comments:

Fello Ariza said...

adehh...

syg kete da xcident..

NISA' nis said...

brg yg lepas jgn di kenang ;p

syaza kelyza said...

hadoi hancur lebur kete dye
-_____________-

Darkbatman said...

syg gak keta 2.. ko gune honda gak ker? x tukar enjin bro?

♥e'in♥ said...

ish.. sygnye keta 2 hancur...........