Hey you! Came here!!

Tergoda kah anda dengan Blog ini ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, November 9, 2010

BECAREFULL TO BLOGGERZS!!! SOMBODY HOSTING MALWARE ON BLOG!!

Ni apekejadhnye pulak nih!!!!!!


Haaaa...salam all blogger..ni nak share sikit nih..Jap lagi korang tengok wa punye screenshot yer...
Wa jumpe bende2 pelik nih time blogrunning ( bukan blogwalking okeh! ) hahaha..
Wa bukan nak blacklisted kn mereka2 ni sebenarnye..Cume for safety and precaution la kan..wa agak kompius gak sebenarnye sebab sebelom ni wa blogrunning tak jumpe pon..tapi lately ni sek kua bende ni jer..Wa macam...errrr....macam per ea ? macam2 lah!

Lu pikir la sendiri...!!


 Yeah..yang 1st tuh blog myazara ..korang dapat bace kan error message appear on the screen.. ? containts element from site www.gengblogger.com which appear to host MALWARE -SOFTWARE that can hurt your computer..Haiyyaaaa...apekah yang gengblogger suda bikin panas nihh...gengblogger oh gengblogger...hadeyyyy....


Yang 2nd pulak blog ammboi ..Yang ni lak dari www.tricksmachine.com. Ape la yang diorang ni dok hosting sekarang ea sampai dapat award camnih ?

Yang 3rd, blog sherrynoor.. Yang ni pulak dari zul701.blogspot.com.

Yang 4th, blog mrsfaizal2b..Yang ni pon dari www.gengblogger.com.
(Found on 10th Nov 2010)










Yang 5th, blog mung2..Ni pon dari zul701.blogspot.com.
(Found on 10th Nov 2010)




Yang 6th, blog daunhaz03 dari www.webpagedesign.ws.
(Found on 11th Nov 2010)




Yang 7th, blog starinxila dari www.gengblogger.com gak....
(Found on 10th Nov 2010)
Sebenarnye ape yang diorang da wat ni ea ? Ish...Aku amat ku-chie-wa sikit la sebab tak dapat menyinggah ke blog mereka2 nih..Takut nanti diorang kate aku sombong lak kan..Bukan tak nak singgah brader..Tapii................Lu pikir la sendiri...
Actually ade lagi few blogs yang showing the same eror tapi wa tak sempat nak screenshot lak..

So to the admin of the blog , may be you guys should do something and take necessary action on this bebeh!
Sekian sajer taklimat saye untuk kesejahteraan bersame...jauhi kerajaan langit..

Sekiaaaaaaaaaaaaaan......

16 comments:

akmal afiqah said...

yg pqah punye ade x malware ni?haha..

diana said...

akak berdoa la mintak dielak kan dari malware2 ni
akak ni buta it..
kalau jadi benda2 macam ni memang tak tau buat apa la..
boleh mengeluh je la..

CinderLaLa said...

err...apa kah motif mereka??

FyZa said...

erm..motip? hish apa kejadah la wat suma nie..grr

♥e'in♥ said...

erk?? apekah???

sarah shafie said...

dlu ade jgk kuar bnda ni..last2 remove GB..trus tkde..

syaza kelyza said...

ni sume geng blogger punye pasal la ni T.T

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum...

Mengenai malware yang terdapat sama ada melalui perkongsian link mahupun blog / web tu sendiri yg mengandungi malware / virus, bukanlah salah pihak Geng Blogger, kerana ada pihak lain yg sabotaj web GB. Mereka mungkin takde masa nak selesaikan masalah ni sbb masing2 ada yg keje, study.. GB pun dibuat atas sukarela, bajet tak de agaknya..

Dan blogger2 lain pula tak buang link laman web / blog yg telah dijangkiti malware/virus... Mereka ini mungkin tak sedar masalah yg ada pada GB ataupun blogger berkenaan sudah lama tak menjenguk & mengemaskini blog mereka...

Anna Boleyn said...

hehe~ den ingatkan dah tak de dah malware. ada balik rupanya. huhu

maCy said...

um, da banyak jadi da pernah dalam bbrapa bulan lepas hmpir semua blog kena.. lama2 dah surut :)

Cik Shazie said...

kalau blog kita terkena,camana nk bg ok blk?

Nesa Wazir said...

haa.nesa pn nak tau jgk ni.slalu jmpe notice ni bile lawat blog2..huhu

ctbella said...

2 la...ari 2 da excited nak bace blog sorang budak 2...sbb bace tajuk die kat home macam besh jer...tp tibe2 kua mende alah 2...kiciwa jer..byk kali cube cam 2 gak...last2, ah malas la layan...hehe

touyakaruma said...

Blog-blog itu bebas dari melware .

http://touyakaruma.com/blog/

fatin hanani said...

salam :)
boleh tanya..klu jadi benda cm 2 kan..
nak wat cm na??
fatin x faham sgt la pasl ni :)

chairooL ruLez said...

waaaaaaahh..baru ku perasan ade bnyk komeng2 di sini..sorry2...errrr....jawab soklan yg last je la ea...
cik fatin, klu jadi cmni, try signout drpd blogger account, pastu try bukak u pnye blog. if appear error, tengok site pe yg potential for malware tuh, then cari la kt dalam ur blog ..gadget ke banner ke ape ke yg link dgn site tu..
note : best to use google chrome..