Hey you! Came here!!

Tergoda kah anda dengan Blog ini ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, November 30, 2010

BENDA PELIK!!

ANDA DI TAG!!!




Salam..Haaaaa...bile wa nampak bende pelik ni kat shoutbox, wa trus terjah pemilik - pemilik blog yang meng - tag wa dengan benda2 nih!! Pastu siap ade remark "Compulsory" jawab..Soooo.....Wa jawab je laaaaa......Korang jangan nak komplen2 okeh..penat wa google translate sebab nak jawab soklan nih!! hahaha

1. apakah benda paling penting dalam hidup korang?
Benda2 pelik

2. benda terakhir yang korang beli guna duit korang?
Benda kat shell yang di panggil Petrol Ron97

3. dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?
Benda ni kena tanya mak gua derr...wa tak berani nak decide..Kang kena libas sia2 saje....haha

4. adakah korang sedang bercinta sekarang?
Yup..!! Dengan cinta sejati ku yang bertayar 4, ber ekzos, dan ber - engine i -V-tec..

5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
Selagi wa tak cukup duit untuk beli Honda Civic Integra DC5



6. dimanakah korang selalu jumpa kekasih korang?
Tiap pagi nak pegi keje..Tiap petang/malam balik keje..Dan begitulah seterusnyeeeeeee....

7. novel/buku/majalah terakhir dibeli?
Buku 5 , sabun buku, roti buku..boleh ?

8. apakah nama penuh anda?
Kalau wa kate Brad Pitt nanti lu marah wa pulak kannnn..baek wa diam2 sudah...

9. antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?
Hmmmmm....wa mesra dengan dua2 ni beb..Walaupon muke wa ganaz sikit dalam hati ade gak kebun2 getah + sawit derrr....

10. namakan orang yang betul2 nak jumpa dalam hidup korang?
Errrrrr......
11. adakah korang basuh baju korang sendiri?
Ouuhh...washing machine kat umah wa slalu rosak..asal beli baru je mesti rosak..So wa decide daripada wa beli washing machine tiap2 hari baek wa anta pi loundry...ngeheheeee...

12. dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?
Sekarang ke ? wa macam betol2  nak pegi balik umah jer derr....boley ?

13. pilih salah satu, peluk @ cium?
Pilih satu je ea.. ? okay2..wa pilih " @"

14. beritahu 3 benda tentang orang yang beri tag?
Mereka adelah wanita
Bertudung
Agak sopan = belom pena kena libas dengan gua lagi..hahaha

15. lima benda yang paling disayangi dalam hidup anda?
Sume bende wa sayang termasuklah benda2 pelik, benda2 kecik, benda2 besar, dan segale jenis yang boley di pangil benda..sekian!

16. lagu yang paling anda suke dan selalu dengar?
My Immortal ( waaahh..jujur pulaaaaaak..... )

17. bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas?
Bagi wa derr, tiap hari adelah hari lahir wa..So pe lagi..Meh le bagi wa adiah tiap2 hari..

18. lima rakan blogger yang korang nak tag?
Adeh..diskriminasi terlampau tol..5 je ? ini tidak adil!! Wa nak tag sume orang yang bace!!! Kalau tak puas hati, pi wat report polis okeh?






sekiaaaaan.........

Friday, November 26, 2010

PEMANDU BERHEMAH





WEEEENGGGGG SANEEEEE !!! WEEENG SINIII....!!!! MODIFIED SANEEE!! MODIFIED SINIII!!! NI LAH KEJE KO NGAH!!!! APE NAK JADI DENGAN KO NI HAH ??? TAKDE KEJE LAEN KE ??!! DARIPADA ABESKAN DUIT MODIFIED KRETA TU BAEK BAGI MAK SIMPAN!! BOLEH BUAT PEGI HAJI!! NI RESIT APE NI SAMPAI TIGE BELAS RIBU NIH ?? ENGINE APE YANG KO BELI NI NGAH...??? ENGINE JET PEJUANG KE...??HEEEEEEEE BERTUAAAAH BERTUAH!!KALAU LA bla bla bla takde pekdah...bla bla bla.... merempit tak sudah2..bla bla bla....~

Salam semua..Haaaa...tau sape punye skrip nih ? ni lah kate2 hikamh yang dari mak gua yang membebel dengan bla bla bla..last2 wa bla dok lepak kedai kopi sorang sambil termenung jauh...Asal.. ? Muke wa ganaz der..tapi dalam hati ade taman gak..kadang2 terase gak sesekali kena sound direct macam tu..huee...Mak wa bapak punye hangis siap campak bagage wa yang besa ni kat kua umah sebab kantoi beli engine K20 dc5 baru..
Ketika Engine Ini Masih Bernyawa Dalam Boot Kreta ku..

Ni semua gara2 adek wa ( sape lagi kalau bukan EjaL ) yang gi kecoh2..ceh!!Sudah3!!

Haaa...entry kali ni dedicated to pakcik2 dan makcik2 yang tak hengat dunia yang masih aktif berkecimpung dalam bidang REMPIT!!! ( especially yang failed audition Evolusi KL drift & KL Menjerit ) 


Yeahh...wa dulu memang rajin der...Bukan rajin merempit..Rajin belek2 engine kreta je der....Wa explen camni kat mak wa tapi sumpah beliau tak pecaye der...haiiihh...wa pun tatau la cam ne nak explen lagi..Lu pikir la sendiri...

2hari lepas, ketika lokasi ku berade di area Taman Tasik Titiwangsa
( wa lepak umah je der bukan bersosial )
Wa di kejutkan degngan panggilan kawan wa yang baru accident kat area Mid Valley. Konon2 nye nak mintak tolong wa settle dengan polis la sebab dye tau wa ni kenal ramai Polis berpangkat tinggi..So wa pon gi ler tempat kejadian...Malangnye polis da sampai dulu da derr..So di pendekkan cite, tak ley settle..

Pastu wa jumpe kawan wa tu sruh dye story morry sikit la kan..Lu bace je la pe yang dye cite kat bawah ni..

Gua : Lu camne boley kebabo (exident) lak ni bro ?
Zul : Takde ar tadi wa nampak ade sekor mamat naek Mitsubishi Gallant Turbo ni dok high ram pusing2..Pastu wa mcm panas laa...
Zack : Kalau panas abang boleh tolong kipas kaaann..auuuww..... ( tibe2 mnyemak sambil ketawa terbahak2 )
Gua & Zul :Diam ar lu ni!!!
Zack : Okaayyy.....
Zul : haa..pastu wa pun pancing la dye...Wa pon high ram la gak kan..Pastu dye parking sebelah gua, ajak test power..Waaaa ponnn...ape lagiiii....Start engine kasi panas sikiit...Pastu, masuk gear satu, wa pon tekan habees laa...masuk je gear 3, mamat tu da potong wa sikit da smpai la fear 5..da dekat finishing tu wa tak puas hati..Sebab wa tak nak bagi dye menang, wa langgar punggung kreta dye trus dua2 terbabas!!
( Bedebuk!!! Sebijik siku hinggap kat tengkuk menber wa ni ..wa bagi FOC jer.. ) 
Gua : len kali, lu langgar pulak gtrain ke monorail ke bas ke lorri ke baru lu tau menang ke kalah!! bongok &*#%#$#!!!?@& !!!

Dah2 wa malas nak cite lebat2..Lu tengok la pe jadi dengan kreta mamat bengong nih..


Van pengahantar barang yang tak bersalah ni pon menjadi mangsa.,,kesiaaan....


Ni lak Mitsubishi Gallant yang dye pi langgar dengan bangganya...


hadooiii....Korang nampak da kan ape consequences merempit ni..  ? haa...Pade korang yang tak reti nak insaf2 lagi tu, cepat2 la sok isi borang amek VSS ( Persaraan awal ) Sebelom kreta korang si "TERMINATE" kan macam kreta depa nih..Gua da lame da pencen derr...Bukan pe...macam tag line yang wa bagi kat atas tu kan..takde peksah nye..membazir je..baek kumpul duit tu, bagi mak lu , boley diorang gi mekah..Di sini wa ingin selitkan sikit2 picture pemabaziran yang wa seriously rase macam menyesal je bile wa pikir2 balik..haaiihh.......Kalau tak mesti mak gua da pi mekah da...Takpe mak...Ade rezeki ti sampai la mak ke sane..

Honda Prelude
Honda Civic Domani

cukup la dua ni derrr....Wa da tak mo mengenang kisah duka dan lara gua lagi....hahaha...Siyes wa da pencen..sume ni da tak de da,,yang tinggal cumerrr......

Honda Civic ES

Nampak ? standard habes macam kereta orang tua nih .. ? wa memang siyes da pencen da..k20 tu pon wa da jual da...sekarang pe yang tinggal.. ??
Lu tengok picture ni, lu piiikiiirrr la sendiri!!!!

Assalamualaikummm!!!

Tuesday, November 23, 2010

Peribahasa Rakyat 1 Malaysia



Assalamualaikum everibadiii......adeyyyyyy....Ape plak wa nak menyengal ariniiii....mesti korang ngah sakit kepale pikir pe yg wa bnak menyengal arini kan..bukan pe.

Wa cume nak share something in advance la kan..Korang da kawen ? blom ? haa..t korang ade anak kan..Mesti anta diorang pi skolah kan..Ni wa nak aja ckit jer..BAHASA MELAYU yang bakal cikgu2 diorang aja nanti!!

Lu bace, lu pikiiiiiiiiiiiiiiiir la sendiri!!!!!



Peribahasa Online/ PC/ Desktop/ Notebook
1. Habis madu, order online
2. Harapkan pagar, firewall not function
3. Kerana nila setitik, harddisk corrupted
4. Air di cincang takkan internet discnonected
5. Untuk anak lelaki cari-carikan, untuk anak perempuan demand hantaran.
6. Biar mati anak, jangan shutdown Notebook.
7. Malu bertanya sila lah google.
8. Seperti kera dapat Blackberry..Sek nak BBM jer..
9. Kajang Pak malau Kajang berlipat, nak cari Kajang sile google maps la...
10. Di mane ade kemahuan, di situ ade youtube!!




Peribahasa Social Network/IM
1. Tak lapuk dek hujan, tak lekang dari facebook.
2. Dimana bumi di pijak, di situ lah update status facebook & twitter. 
3. Masuk kandang kambing mengembek, masuk office terus login facebook.
4. Kera di hutan di susukan, anak di rumah online YM, Gtalk, Skype,FB, Twitter 24jam
5. Di mana bumi di pijak, di situ update Facebook & Twitter
6. Bagai pungguk rindukan BBM ( Blackberry Messenger )
7. Seperti kacang lupakan Friendster
8. Buang yang sopan2, upload yang seksi2.
9. Wall facebook yang tenang jangan disangka tiada buaya...
10. Seberapa berat mata memandang, heavy lagi traffic kat facebook weyyyy.....


Sekiannnn...
note : kepade yang terase sikit2 or banyak2, wa just nak bagitau 1 jer..Padan muka hangpa!! hahaha

Saturday, November 20, 2010

ATTENTION!!!!TRAFFIC LIGHT INFO!!!!

TITLE: ATTENTION TO ALL!! THIS IS AN ACTUAL INFORMATION ABOUT TRAFFIC LIGHT SIGN!!!!



Hilang kawalan ketika memandu adalah punca pada kemalangan yang berlaku bla bla blaaaaa...

Salam korang semua!! adeh...wa hari ni selaku penaje rasmi blog nih ingin berkongsi sedikit maklumat peting yang korang terlepas pandang..
Haaaa....Korang nampak headline kat atas nih ? Biasenye korang akan dengar kat TV3 buletin utama la kan..Punca kemalang..Agak2 korang kenapa boleh jadi camtu ?
Hilang kawalan ? Nape reason dye bukan hilang stearing ketika memandu ke...tak pun hilang cermin ketika hujan ke..kaaaaann...Nak tau nape ? Meh sini wa story mory!!

TRAFFIC LIGHT!!!

Korang tau ape itu trafic light ? kalau lu wat direct translation, dye akan bagi " Lampu lalu lintas ". ( Ni untuk spesis yang tak berape nak cerdik sangat menggunakan akal la.. )
Kalau wa tanye korang ni setiap orang, wa rase semua memang tak faham bahase isyarat yang cuba di sampaikan oleh traffic light ni.. Ni yang wa nak share dengan korang semue!!


Haaaaaa......Al kisahnye, wa tengah drive semalam kat Federal Highway nak ondaway balik uma ke Tasik Titiwangsa.. Hujan boley tahan..Wa suke jer ujan2 ni..Tapi jam yang tak ley tahan!!!
Memang tak ley bla der...huee..Pastu kaaaann..Tibe2 wa nampaaakk....
Ni ha!!!

haaaaa..Pelik ? tau mane wa nampak  ? Nak Tau ? Google images! hahahahhahahaha..

Okeh dah3 jangan merepek sangat! Wa cume nak explain pasal traffic light jer..Okay?
1st!!! Kepade korang2 yang ade lesen tuh, bace betol2 explaination tentang basic knowledge of traffic light nih!
Okay wa explain dari traffic light kale Hijau nih!!

Korang kalau nampak kale hijau ni mesti cepat2 masuk gear 1, terus tekan pedal minyak kn ?
Korang tau tak sepatutnye korang tak ley jalan pon kalau kale ijau nih ?
" Ape pasal pulaaakk..?? " Nak tau nape ? Sebab kale ijau ni khas untuk tentera2 malaysia yang naek kreta kebal kale ijau gak untuk menggunakan jalan raya.
Korang tau..?? haa....tak tau kan...So next time onwards, nampak traffic light kale ijau, beri laluan kepada pihak tentera yerrr...

2nd!!! Kale kuning!!

Yang ni besenye korang mesti tekan pedal minyak lagi laju kan? Korang tau tak yang korang pon kene berhenti serta merta tak kira di mane jua anda berade??
haaaaa....tak tau kaann..Korang kne berhenti sebab kale kuning ni kale rasmi Sultan2 dan Raja Beperlembagaan!! Paham?!!
So sile beri laluan untuk mngelakkan hukuman pancung sampai mati.

3rd!! Haaaaaa...kale Merah..

Yang ni, bile korang nampak, asal korang tau pulak nak berhenti ea ? Wa rase macam nak libas laju-lajuuuuuuuu je kat tengkuq lu bro...Korang tau tak yang kale merah ni sebenarnye adelah untuk rakyat jelate ?
So kalau nampak kale merah korang harus tekan pedal minyak dan teruskan perjalanan andaaaaa....
Paham ? Tapi memandangkan korang sume dah di rosakkan oleh pegawai JPJ time korang amek lesen dulu, bile nampak kale merah, korang pon stop. Cume ade beberape orang yang bijak sikit je yang langgar traffic light kale merah ni..Ceh!!

4th!!!Korang pena nampak sign nih ??

Haaaaa....Ni...kalau lu nampak dye blink kale ijau , meaning ade askar sedang berjuang derr.....So tak ley jalan straight...Lu kena U-turn balik..
Kalau blink kale merah, tu bermakne, ade pengebom berani mati..Drive la se- laju yang boleh untuk menyelamatkan diri okeh ?

5th!! Kalau korang nampak traffic light yang camni...


Korang tak yah la gatal2 nak lalu gak kaaaann...Lu da nampak traffic light tu mcm nak jatuh je lagi lu nak lau asal....kalau jatuh ats kreta ku camne ? dah traffic jam..
hadeyyy..

So kesimpulannye effective today onwards, please la follow the actual instruction ea..kalau lu masih tak paham2 lagi??


llluuu pikiiiiiir la sendiri!!
Assalamualaikum....!!!


Note : Sharing is caring maaaaa...hahaha...

Monday, November 15, 2010

GAMBAR PANAS NABIL RAJA LAWAK!!

LU PIIKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIR LA SENDIRI!!!!!!!

Salam ebelibadi..Lu olang tau kan itu barang siapa punya tlademark (Trademark) ? Itu aaa...Laja Nabil Lawak woooo...Ada butut ka ? (Ada Betul ke?) Aiyyaa....sula salah laa...Nabil Laja Lawak..Lu kinai ( kenal ) ka siapa itu Nabil Laja Lawak ( Nabil Raja Lawak ).Adeh..terbelit lidah wa derr...hahaha..Nabil Raja Lawak..Sape yang tak kenal kan..




Wa sebenarnye tatau issue ni pon sebab wa jarang tengok tv..Just last Sunday kalau tak silap wa ade tengok kat Melodi mase kat umah mak cik wa, Irma dengan Nabil Raja Lawak nih da break..Pastu pumpang3 Irma tak mo komen pape...Mak cik wa pulak slumber maen petik cakap Nabil ade wanita lain .. ( penggunaan wanita nampak lebih sopan kan ? )

Pagi tadi lak makcik wa text wa...

" kan betul acik cakap nabil ade pempuan lain..dah kecoh dah..haha..ko kalah esok belanje acik and family makan chicken chop okeh ? "

Pagi2 tadi wa pon bukak le encik google...taip Nabil Raja Lawak..search...pastu ade la nampak gambar2 baru Nabil dengan wanita baru beliau.. ( wanita baru ? apekah ? ) Tbe2 wa terpandang keywords " gambar panas Nabil Raja Lawak "
Pastu pe lagi derr...haaiihhh....wa malas la nak cakap kan kalau dah ade phrase "gambar panas Nabil Raja Lawak ". Maka dengan itu Nabil Raja Lawak pun di kejar oleh paparazi dan mama juwie...( Apekaahh...Mama Juwie lak yang glamer..)

Selepas adegan kejar mengejar, Nabil pon wat la statement yang gambar panas Nabil Raja Lawak tu adalah super0impose..( Yeke ? )

Adeh...wa memang failed la bab bergosip me dan wa tak de tallent nak jadi wartawan der..Ku tengok gambar ni , 

LU PIKIIIIIIIIIIRR LA SENDIRI!!!!!

Gambar Panas Nabil & Qasha
Tak clear.. ????Okaaayyyy....Lu tengok gambar yang ni pulaaaaaaaaaaaaaak........



Setelah gambar ini tersebar maka Nabil Raja Lawak pun menjawab lah kat media2 di Malaysia dengan mendakwa gambar tu adelah teknik : 
hi-tech super-impose
Nabil Menjawab Issue Gambar Panas
Pastu ade lak yang menjawab balik lepas Nabil berkate sedemikian rupe...




Haaaaaaaaaaaaaaaaaa.........Cik Nabil Raja Lawak..My recommedation is to Think Twice Before You "Throw" Your words to avoid it to be a Rubbish..
Oleh kerana teknologi yang maju + hi-tech gak, maka terjadilah gambar perbandingan seperti di atas..Kalau tanya wa pon, wa tak rase super-impose la derr...tengok je bayang2 kat picture tu..PERFECT GILER!!!!


Sekiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnn....Eh!! Lupe lak!!
Ehem3...Cik Nabil Raja Lawak......


Lu ade mulut, lu cium2 mulut..Lu ade mate, lu pejam2 mate...Lu ade otak,




LU PIIIIKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIR LA SENDIRI!!

ASSALAMUALAIKUMMM...!!
Note : Gambar2 adelah ihsan google..

Saturday, November 13, 2010

Tips-Tips Untuk Naik Gaji & Naik Pangkat (Epxress)

Isnin, Selasa, Rabu Khamis, Jumaat, daaaan...Sabtu & Ahad yang ditunggu2(Cuti maaaaa...)
Tapi bile Isnin datang balik, benci betol laaaaa..!!! heeeeeeeeiiiii....Keje teruk, mintak naek gaji haram 1 sen pon tak dapat..!!Naek pangkat ? lagi la hampeh!!

Salam semua..hahaha...bagi yang dah bekerjaya mesti selalu menghadapi situasi sedemikian rupe..Korang mesti tension gile kan ? Lagi2 bile office or bangunan tempat korang keje tu ngah wat renovation ( contoh tengah wat dinding baru  or etc lah! malas wa nak merepek panjang2!) Bile renovation in progress ni korang mesti takut nak mintak naek gaji/naek pangkat kan sebab duit company dah banyak kluar untuk renovation tuh! Ini adelah issue utame pekerja2 yand ade di Malaysia...Mintak naek gaji/pangkat tapi takut..Korang jangan takut..sebenarnye ni lah mase yang paling best untuk mintak naek gaji/pangkat..Wa cume nak share tips2 untuk korang naek gaji/pangkat dengan care yang paling express macam credit card American Express!!!Derr...Wa malas cite banyak untuk introduction nih...Lu bace, lu pikir la sendiri!

Tips-Tips Untuk Naik Gaji & Naik Pangkat ( Exress )

1. Kalau lu keje sebagai setiausaha ( Secetary ), korang mesti biase jadi kuli bancuh air untuk meeting big2 boss kan ?

Haaa..ni paling best..Kalau besenye korang bancuh kopi tu dengan kopi + gule, pe kate korang tukar taste ckit! Kan office korang ngah renovate..korang kenal ape itu simen ? Pe kate korang amek sikit simen tu, korang bancuh dengan kopi make jadilah kopi simen.


Assume la gule da abes..) Pastu lu serve kat lu punye bos2 tuh! KOMPEM!!! Line clear, esok korang terus naeeeeek punyaaa.......Tak caye boley try..
Note : wa tak try lagi sebab wa tak pena jadi Secatary..

2. Kalau korang ni Engineer, korang mesti selalu gi site kan..Pekate untuk 1 hari, korang tak yah gi site tapi lu pegi kat site renovation tuh..Korang kenal ape itu batu bata?
Haaaa....renovation maa..mesti ade pakai batu bata maaa...Lu amek itu batu bata ( 5 cukup takya banyak2 ), pastu bawak balik office, ajak bos korang men batu seremban.

Kalau dye taknak maen, korang baling je batu bata tu kat bos korang..KOMPEM!! Naaaaekkkk punyaaaaaaa.....
Note : Yang ni pon wa tak try lagi sebab wa cume pakguard je..Lagi 1 wa tak reti maen batu seremban..

3. Besenye office hour 9AM to 6PM kan ? Korang mesti pena terlambat gi office..Betol? Haa.....Pe kate next time kalau korang terlambat, let say lu kua dari rumah dalam pkul 9.15AM kn, korang takyah rushing sangat nak masuk office cepat2.. Capai je kain pelikat dengan T-shit pagoda, kopiah jangan lupe macam pakcik nih!

Konon2nye korang bangun lambat sebab malam semalam wat qiamullail la kan...

Pastu korang singgah mcD dulu, beli mcD breakfast set.

Pastu lu call bos lu, lu bagitau lu masuk lambat sikit, jalan jam, then lu tanye ape yang dye nak order sekali untuk breakfast. Bile sampai office, kompem la boss lu pangil masuk bilik dye kan..So time tu, lu masuk la sebagai tande respect kat bos lu..Once da masuk dalam bilik dye, lu bukak breakfast yang bos lu order tadi, lu bersila atas lantai, lu bace doa makan, lu makan depan de.. Kalau bos lu mintak, lu jangan bagi. KOMPEM!! Naeeeeeeekkk gakk......
Note : Yang ni pon wa nak bagitau awal2 wa tak pena try lagi sebab wa tak suke breakfast set McD..Tak sedap..

4. Korang sebagai pekerja contoh yang konon2nye di segani mesti selalu tunduk kepale bile selisih dengan big bos kan ? da la tak ya nak coverline sangat wa tau derr..Lu tunduk, pastu lu senyum2 tak ikhlas kan ? Haaaa....pe kate lu tukar sikit tradisi ni demi untuk menaekkan gaji serta pangkat lu serta-merta! Bile selisih degan bos lu, tak ya tunduk2 dah, senyum seikhlas mungkin..Bile da pass-by, lu pusing balik, lu tendang punggung bos lu kuat2 macam dalam picture nih!

Make sure lu pakai high-heels okay? Untuk impact yang lebih mendalam..
KOMPEM!!! Naeeeeekk jugaaaaaakkk...

5. Korang perasan tak bile masuk bilik bos korang mesti bau wangiiiiiiiiiiiiiiiii jer...Perasan kan..Biasela...pakai Ambipurr Auto-spray.. Pe kate korang tutup auto spray tu, korang pasang ubat nyamuk lak dalam bilik bos lu(Bukan electric type ea)..Pasang yang macam dalam picture nih...

Jangan kedekut sangat pasang 1 je..Pasang la lebih sikit..5 ke 6 ke...Baru la mantap...KOMPEM!!!!! Naek paling tinggi gaji lu!
Note : Yang ni wa pon tak pena try gak sebab pakguard mane ade office maa...

6. Lu smoking tak bro ? Bos lu smoking ? haaaa....Ni paling senang la nak wat.. Kalau korang ni smoking, tak kire la heavy ke regular ke ape ke as long as korang smoking kan..Biasenye korang smoking lepas makan tak pun once within 2hours. Haiihhh...Besenye nak smoking kne kua kan ? Haa....pe kate lu tukar trend lak..Lu smoking je dalam office..

Kalau dapat dalam bilik bos lu lagi best! Pastu ajak officemate korang skali join, siap wat team sembang-ngumpat sekali macam picture nih. KOMPEM gak!!!
Note : wa tak pena try yang ni gak weh!

7. Korang kalau kat office dengan kerja yang melambak2 lagi2 bile da hujung tahun macam sekarang ni kan mesti bos korang selalu masuk bilik korang, tak bagi salam,  push gile2 supaye kerja korang siap on time. Pekate, setiap kali bos korang nak masuk nak tanye pasal keje, lu wat macam ni jer..

Note : make sure hair style tu korang da buat siap2 okeh..?


8. Report?? Haa....Kepade yang selalu bekerja dengan report2 yang sentiase di mintak oleh bos2 lu, lu besenye mesti gelabah siapkan report on time kan ? Pe kate next time bile bos mintak report, bile lu dah siap print, pastu nak anta kat bos lu, lu lipat2 jadi roket macam nih..

Pastu ketuk pintu, bukak pintu bilik bos lu, lu submit dengan vare malayangkan roket2 tersebut satu persatu..

Note : wa tak pena wat gak sebab pak guard wat keje dengan cota je..takde kertas..


9. Bos korang ade kreta kan ? Haa...ni best nih wa suke bab2 kreta! Korang penah naek kreta bos lu ? Tak pena ? pe kate lu try pinjam kete bos lu ( lagi2 yang baru je beli ) konon2 lu pon minat kreta macam bos lu tu la kan..pastu nak test drive..Okeh pas dapat kunci, lu drive elok2 kreta bos lu tu, terus heading ke bengkel2 terdekat, dan suruh mekanik kat ctu kuakan engine kreta bos lu tuh.

Pastu, lu upah towing truck untuk towing kreta bos lu tu, park kat tepi highway mane2, pastu pandai2 la lu pecahkan tayar dye pulak..Saje bagi lebih dramatik sikit..

Then lu call bos lu, lu cakap kreta dye breakdown kat tempat yang lu suruh towing truck tu park kreta dye tuh, then lu pegi la mane2 lu nak pegi..
Note : wa tak pena try lagi sebab pakguard sume nek van laa...Engine van takde market value..

10. Tips yang last sekali ni korang wajib ikut lepas selesaikan kesemua 9 tips2 yang wa da mentioned kat atas nih. Macam biase la kan..Lu da usaha macam2 da..So finally, tawakal laa...

Doa banyak2 semoga korang di panjangkan umur dan murah rezeki dan berharap supaye usaha2 yang korang da wat tu dapat balasan yang setimpal..
Note : yang ni aku biase buat!!! ngehehe...


Tak salah wa nak share tips2 baek macam ni kan..Sharing is loving ma.....eh..betul ke.. ? Belasah je la labuuu.....Renung2kan dan Selamat.....errrr.....Selamat jalaaaaannn!! Hahaha....

Sekiaaaaaaaaaaaaaan......

Tuesday, November 9, 2010

BECAREFULL TO BLOGGERZS!!! SOMBODY HOSTING MALWARE ON BLOG!!

Ni apekejadhnye pulak nih!!!!!!


Haaaa...salam all blogger..ni nak share sikit nih..Jap lagi korang tengok wa punye screenshot yer...
Wa jumpe bende2 pelik nih time blogrunning ( bukan blogwalking okeh! ) hahaha..
Wa bukan nak blacklisted kn mereka2 ni sebenarnye..Cume for safety and precaution la kan..wa agak kompius gak sebenarnye sebab sebelom ni wa blogrunning tak jumpe pon..tapi lately ni sek kua bende ni jer..Wa macam...errrr....macam per ea ? macam2 lah!

Lu pikir la sendiri...!!


 Yeah..yang 1st tuh blog myazara ..korang dapat bace kan error message appear on the screen.. ? containts element from site www.gengblogger.com which appear to host MALWARE -SOFTWARE that can hurt your computer..Haiyyaaaa...apekah yang gengblogger suda bikin panas nihh...gengblogger oh gengblogger...hadeyyyy....


Yang 2nd pulak blog ammboi ..Yang ni lak dari www.tricksmachine.com. Ape la yang diorang ni dok hosting sekarang ea sampai dapat award camnih ?

Yang 3rd, blog sherrynoor.. Yang ni pulak dari zul701.blogspot.com.

Yang 4th, blog mrsfaizal2b..Yang ni pon dari www.gengblogger.com.
(Found on 10th Nov 2010)










Yang 5th, blog mung2..Ni pon dari zul701.blogspot.com.
(Found on 10th Nov 2010)




Yang 6th, blog daunhaz03 dari www.webpagedesign.ws.
(Found on 11th Nov 2010)




Yang 7th, blog starinxila dari www.gengblogger.com gak....
(Found on 10th Nov 2010)
Sebenarnye ape yang diorang da wat ni ea ? Ish...Aku amat ku-chie-wa sikit la sebab tak dapat menyinggah ke blog mereka2 nih..Takut nanti diorang kate aku sombong lak kan..Bukan tak nak singgah brader..Tapii................Lu pikir la sendiri...
Actually ade lagi few blogs yang showing the same eror tapi wa tak sempat nak screenshot lak..

So to the admin of the blog , may be you guys should do something and take necessary action on this bebeh!
Sekian sajer taklimat saye untuk kesejahteraan bersame...jauhi kerajaan langit..

Sekiaaaaaaaaaaaaaan......

Friday, November 5, 2010

FIFA 2010 - Actual Match !!

i-Phone i-Phone i-Phone!!!!
Takde bende laen ke ..??? Apa you maen dengan i-Phone you tu ?

Haha...Salam semua rakyat jelate...haaaaa...tu lah soklan yang di ajukan pade wa bile wa dok depan laptop, power on, tapi dok mngeggodek2 phone wa plak...Haiiisssshhhh....wa bukannye tak de keje...memang ngah tade keje maa...sleepy....boring...keje sebagai seorang pak guard cam ni memang takde life derr..nak merempit kang kena lokap plak kan.. Pe yang wa buat tadi sebenarnye .. ? Wa cume tengok actual FIFA 2010 match je daa...I mean a real FIFA 2010 in term of how it should be..Cite banyak tak gune korang tengok je la ea...


Mula2.....

Hahaha..korang mesti ngah sengal2 ubi sikit kan sebab tibe-tibeeeeeeeee jer kua EA Sport tuh..
Wa men game kat phone gua je sebenarnye...Tu alkisahnye....



Bagi wa FIFA nye game nih best kot..sebab game ni jer yang wa boley  maen paling lame kat phone gua selain daripada Chess dengan Heads-up Poker.Graphic dye, boley tahan laa..nak tau meh wa tunjuk ckit..




 
Few match yang wa maen..




masuk padang dengan sopan santun nih..


And let the game begiiinnnn....

 

 









Few snapshot on the game match!!

 

 

 

 

 

  
And after a few matchs, this is the final result...


England vs Brazil
(This is what I mean how it should be..)
Wa dapat score dua goal sajerrr....


Tapi kire okay la kaaann...dapat gak Piala Dunia nih terpampang dalam blog wa kan....


Anyway, this is one of cool game application for i-Phone I guess..Its a " no-boring mode if playing this even for several times..want to get it ? you may visit here and dig it!
Adiositosh guys!!