Hey you! Came here!!

Tergoda kah anda dengan Blog ini ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, October 30, 2010

Kanak-kanak Terlampau !!



ASSALAAAMUALAIKUM!!
KEHADAPAN ANGAH!!!! MANE JANJI2 MANIS MU.. ??!!
Jangan nak wat2 lupe okeeeyy..da nak cuti sekolah da ni..Seperti yang di janjikan kalau dapat top 5 exam nak bawak jalan2 kan ?!
ha.....Kite dapat no 2!!
Janji tetap janji!! Tok wan penah pesan macam ni dulu : 
ehem2..! Sabda Rasulullah s.a.w,  Barang siape yang mungkir janji itu tergolong daripada org2 munafiq..! 
haaaaaaaaaaaa....

Salam everybodeyh!! Yeah..Tu lah consequences of SMS technolgy towards budak2 sekolah..haha!!

Hadeyy...
Amanat yang disampaikan oleh adek bongsu ku kepade ku melalui pesanan ringkas ( SMS ) tapi bapak punye panjang.. ( tah part mane yang ringkas pun aku tatau laa...

Korang pon tau kn cuti sekolah da nak dekat da.. 
Make dengan ini aku harus bersiap sedia untuk menunaikan tanggungjawab sebagai driver mereka semua..

Seperti biase dan thun2 sebelom ni la kan..Memang wa akan bawak adek wa ni jalan2..Kakak diorang lak paling cepat mnyibuk nak ikut..Tu normal..haha..
Korang jangan salah anggap lak ea ..aku bukan ajar diorang bersosial..Wa cume bg diorang plesure ckit jer..bukan pe..wa da push diorang study kaw2 punyaaaa sampai internet access kat umah pun wa blocked temporary 2 month before examination week.. Kesiaaaaaaaaan kesiaaaan...hahaha!!


Haissshhhhh.....kalau tak bawaaak..kompem sume dok pakat majok derrrr...
Tengok muke dye majok + nanges nih...

Boley lak kn snap photo time nanges.. ? cesss..lakonan semate2! 


kalau bawak laaak..haaaaaa......meh tengok pe jadi meh!!

......On da way.....


Tengok hair style dye nih!! ceh!! 


Bile da sampaiiii..haaaaaa..hameeekkk...Maunye tak berlubang poket wa derr...

Readyyyyyyy......

Steadyyyyyyyy..... 
(Masuk gear duluuu...)

GO!!!
Make merempit lah beliauu..

Tibe2 je kan..haha!!

Lepas merempit pi mnyumpit lakk...
Best raining field untuk pejuang2 taliban...

Walaupon enjoy wa tetap bawak adek wa pi cari buku2 latihan untuk dye derrr..

Memandangkan adek wa ni sangat2 la hyperactive, malam2 ku juge terpakse overtime gak jadi driver...hueeeee...

Vandalisme!!

Permainan kanak2..bese la kan....

see... ?? tiang lampu pon dye panjat..punye la hyper...kalau ade babysitter ni kompem tak lame la..pstu msti kne hypertension!! haha!!

Posing kacak dari beliau!! Phewwwwwwiitttt!!!

Biler balik..haaaa...hameeeeek...5 minit je terus pejam!

Mesti korang pelik kan nape pict aku tade.. ? Ouuuhh..sorry la..kalau la ajak wa gi tempat2 mcam ni wa memang failed sikit..wa kan driver..dok kat kete, pasang aircond, tido sudaaaa...hahaha..

Haaa...malam ni lak, wa kene overtime pi kutip adek sengal wa si eJaL tuh kat Penang...
Dye baru je abes Diploma der..atas arahan mam besa a.k.a mak wa, terpakse juge la wa merelakan diri..ikutkan hati wa der memang wa tak layan punye..
So org2 Penang mai turun mai!!Mai blogwalking sampai Penang!!
Haha...


Sekian sajeeeeeeerrr untuk hari ni....To be continue later...


20 comments:

DiNa RiaNa said...

hahahaha~comel jerk ur bro..
ape lg..
janji tetap janji...
so pandai2 laa tunaikan yerk...hahaha~

♥e'in♥ said...

haha.. layan je laa dowg.. ;)

Ckin Kembaq said...

Bagus2..mlyan budak2 ni pun hepi jugak kan.. n_n

p/s : yg last tu, tme tdur pling best.. hehe

NISA' nis said...

da macam bapak org jer~

FyZa said...

haha comey ja adek awk..kecik2 dah pndai b'gaya..bsr nti jd org b'guna ye..congrats utk dia sbb dpt no2..;)

Tomato Gurl's Life said...

comelnye adik..tp siyez mmg awk abg yang baik..layan adik smpi malam.. ;)

syaza kelyza said...

abang yang baik ! :D

chairooL ruLez said...

diana : baeeekk...akan ku tunaikan..
e-in: baeeeekk..akan ku layankan...
ckin : happy la gak..tapi diorang lagi happy kot...

nisa : am i looks a lot like thier daddy.. ? hmm..so you are the mommy then!! hahahaha

fyza : adeq comey ea ? abg dye mesti la lg comey kn.. ? hahhaha

tomato gurl : 1thun skali boley la..kalau tiap hari.....huuuee....habes lah simpanan hari tua kuuu.....

syaza : statement itu seperti sedang bodek jer..its ok syaza tak perlu bodek..im not the guy who drove white myvi yg bg "kertas kecil itu"
hehehe


to all...korang puji la banyak2 budak tu comey kn..klu dye nmpk ni kompem berbangge gile dye..

menaribagaibintang said...

alahai cute nye adik tu heheh

cik ungu said...

adeq lu nanes bukan sebab majok an? lu dera die ken?kenn.?haha

f_aRa_aINa989 said...

cakap kat dia suruh senyum selalu..
:)

ASaDa RyutaRo said...

hahahah.. congrats dapat no 2 dalam kelas. janji tetap janji..

sayang adik woOo... karang dia merajuk bawak beg keluar rumah lak. hahaha..

S.U.R.I.A. said...

DAK KEcik yer hal....lynz kan jer

Shiela Latif said...

comeinyer layan adik merajuk..ekeke

chairooL ruLez said...

menaribagaibintang : haaah...sume nak kate cute laa...abg dye takde plak sape2 nak kate kacak ke kn...&*^$%#
haha!!

cik ungu : wa tak dera la der...lu yg dera dye kan...wat2 tatau lak..

fara aina : mmg la dye senyum klu pe yg dye hajatkn sume dapat..

asada : tu pasal la wa layankan gak der..kalau tak memang wa tak pedulik da..

suria : layaaaaaaaaan...

shiela : comey la sangat kan..

kukin said...

baik nyekk abg mithali .. haha

rainbowskittle said...

bahaye bjanji ngan budak-budak. diorang nye ingatan kuat. diorang akan tuntut sampai dapat.
selagi tak dapat selagi tunjuk tantrum wo !

aLya said...

tetibe cm bez kn de adik..leh wat hburkn hati :-)

::Qaseh Ila:: said...

hehekk..
suwett~

Cik Shazie said...

nak g penang? woaa sy dh telepas. nak blk penang!! T_T