Hey you! Came here!!

Tergoda kah anda dengan Blog ini ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, October 30, 2010

Kanak-kanak Terlampau !!



ASSALAAAMUALAIKUM!!
KEHADAPAN ANGAH!!!! MANE JANJI2 MANIS MU.. ??!!
Jangan nak wat2 lupe okeeeyy..da nak cuti sekolah da ni..Seperti yang di janjikan kalau dapat top 5 exam nak bawak jalan2 kan ?!
ha.....Kite dapat no 2!!
Janji tetap janji!! Tok wan penah pesan macam ni dulu : 
ehem2..! Sabda Rasulullah s.a.w,  Barang siape yang mungkir janji itu tergolong daripada org2 munafiq..! 
haaaaaaaaaaaa....

Salam everybodeyh!! Yeah..Tu lah consequences of SMS technolgy towards budak2 sekolah..haha!!

Hadeyy...
Amanat yang disampaikan oleh adek bongsu ku kepade ku melalui pesanan ringkas ( SMS ) tapi bapak punye panjang.. ( tah part mane yang ringkas pun aku tatau laa...

Korang pon tau kn cuti sekolah da nak dekat da.. 
Make dengan ini aku harus bersiap sedia untuk menunaikan tanggungjawab sebagai driver mereka semua..

Seperti biase dan thun2 sebelom ni la kan..Memang wa akan bawak adek wa ni jalan2..Kakak diorang lak paling cepat mnyibuk nak ikut..Tu normal..haha..
Korang jangan salah anggap lak ea ..aku bukan ajar diorang bersosial..Wa cume bg diorang plesure ckit jer..bukan pe..wa da push diorang study kaw2 punyaaaa sampai internet access kat umah pun wa blocked temporary 2 month before examination week.. Kesiaaaaaaaaan kesiaaaan...hahaha!!


Haissshhhhh.....kalau tak bawaaak..kompem sume dok pakat majok derrrr...
Tengok muke dye majok + nanges nih...

Boley lak kn snap photo time nanges.. ? cesss..lakonan semate2! 


kalau bawak laaak..haaaaaa......meh tengok pe jadi meh!!

......On da way.....


Tengok hair style dye nih!! ceh!! 


Bile da sampaiiii..haaaaaa..hameeekkk...Maunye tak berlubang poket wa derr...

Readyyyyyyy......

Steadyyyyyyyy..... 
(Masuk gear duluuu...)

GO!!!
Make merempit lah beliauu..

Tibe2 je kan..haha!!

Lepas merempit pi mnyumpit lakk...
Best raining field untuk pejuang2 taliban...

Walaupon enjoy wa tetap bawak adek wa pi cari buku2 latihan untuk dye derrr..

Memandangkan adek wa ni sangat2 la hyperactive, malam2 ku juge terpakse overtime gak jadi driver...hueeeee...

Vandalisme!!

Permainan kanak2..bese la kan....

see... ?? tiang lampu pon dye panjat..punye la hyper...kalau ade babysitter ni kompem tak lame la..pstu msti kne hypertension!! haha!!

Posing kacak dari beliau!! Phewwwwwwiitttt!!!

Biler balik..haaaa...hameeeeek...5 minit je terus pejam!

Mesti korang pelik kan nape pict aku tade.. ? Ouuuhh..sorry la..kalau la ajak wa gi tempat2 mcam ni wa memang failed sikit..wa kan driver..dok kat kete, pasang aircond, tido sudaaaa...hahaha..

Haaa...malam ni lak, wa kene overtime pi kutip adek sengal wa si eJaL tuh kat Penang...
Dye baru je abes Diploma der..atas arahan mam besa a.k.a mak wa, terpakse juge la wa merelakan diri..ikutkan hati wa der memang wa tak layan punye..
So org2 Penang mai turun mai!!Mai blogwalking sampai Penang!!
Haha...


Sekian sajeeeeeeerrr untuk hari ni....To be continue later...


Wednesday, October 20, 2010

Kawan Aku Yang Paling.........as up to 20.10.2010!!!




Salam to everybody..Yeah..aku agak boring ketike menaip entry ini sebenarnye ( Compose on 19.10.2010 )
..mane tak boring da sume budak office gi konsert     Paramore  kat Bukit Jalil..Hadeeyy...Dah3!! maleh aku nak cite pasal Paramore nih..Hari ni, aku nak bercerite kisah kawan2 aku.. ( sek cite pasal wa je derr..bosan derrr....)

Alkisahnye aku dok godek2 + belek2 + korek2 harddrive laptop aku nih tibe2 terjumpe la balik gambar2 aku di zaman
Pemerintahan Sultan Melayu Melaka
duluuuuu....haaaaa....tuuuu dyaaaaaaa..... Mai tengok mai!!
Cakap banyaq bagi penampaq!!

Senarai Carta " Kawan Aku Yang Paling........ "  adelah seperti berikut ye wahai kanak2 semua...

Tangga ke seploh jatuh kepada : 
10. Yang Paling Dekat Tapi 1Tahun Sekali Nak Jumpe Pun Payah!!
Di menangi oleh jiran sebelah umah aku yang da nak bertunang dengan bespren aku..
( skrg status ex-bestfriend sekarang sebab jiran aku tak suke kitorang be friend..xpe..its ok for me..



9. Yang Paling Banyak Bulu Dan Suka Main Bulu!!
Heeeeee...Yang spesis ni mmg sepatutnye lame da pupus kt m'sia nih..Kot ye pon subur dengan bulu2 tak ya la men cabut2 bulu pastu letak depan mate orang kan...Bikin panasss je..



8.Yang Paling Kuat Smoking!!
Korang jangan terkejut kalau aku nagitau picture ni time diorang berumur 19 tahun jerk..Korang imagine eah, Dunhill 20 box pack boley settle halfday jer..Bapak punye Heavy.



7.Yang Paling Kuat EMO
Hahahaha!! Yang Nih!! Muke mak jambu, ayat nak manis, posing nak gay, cakap nak ganaz, tapi EMO lebey!!



6. Yang Paling Kuat Di Dalam Air!! HaHa!!
Tiap kali mandi sungai kalau boley semua orang dye nak angkat koOot...Tengok ? aku yang punye besssaaaaa ni pon dye angkat!!



5.Yang Paling Kecik & Ganaz!!
Jeng3!!! Haaa...korang tengok nih! Tak padan dengan kecik dye..Cakap bukan men..Pumpang2 Kebabo jer...Sikit2 nak tempeleng..Sekali bawak gi  balai polis soal siasat boley lak nanges kan .. ? Spoil betol!!



4. Yang Paling Slumber Takde Perasaan
Haaaa....Mamat sorang ni kadang aku sakit ati je cakap dgn dye..Punye panjang cite dgn dye, elok je dye cakap " da bes cite da ? bosan doe cite ko .. Macam tengok cite sang kancil dengan buaya.. "
Hampeeeh!!



3. Yang Paling Best aka Bestfriend
Memang dye layak la dapat award nih..kitorang kenal dari sekola tadika lagi..Smpai sekarang still keep in touch..Cume less ckit laa..sbb Masing2 bzi..beliau Inspektor..Aku lak pak guard kilang belacan jer..tu pon kilang ni da nak roboh da..HuHu!!







Amacam ? Handsome ? Hah sudah takyah nak gatal sangat dye da bertunang okeh..bulan 1 ni nak kawen da!!

2. Yang Paling Sengal!!
Hah!! Memang la tuan hamba ni sengal sangat2..Bab menyengal memang expert! Sangat2 expert!! wahaha!! Camne la kalau da kwen kang  ? mau kne libas dengan cangkul kalau wat perangai sengal gak dengan husband! Geng la lagi dengan adek wa si ejaL tu kan..patut la sengal lebey kurang jer!!Hahaha!!!




Daaaaaaann...grand prize telah dimenangi oleeeeeeh........ ??

1. Yang Paling Best Ajak GadO!!!

Hmmmm...Yang ni da tak de da...Ghaib sudaa.....Tapi memang best kalo gado dengan beliau..Boley biol + emo kepale otak lutut aku nih....haaiiiihhhhhhh....Mesti korang tanye kan mane picture dye ? hah tak perlu kot..Kang kate aku menumpang glamer lak kaaan......Maklumlahhh...beliau terkenal di seluruh pelusuk planet..Aku terkenal di kilang belacan sajer..jadi aku tunjuk pict aku je laaa...bile dye wat aku biol2 keladi ckit, ni la yg aku buat...






I guess you know who you are...

SEKIAAAAAAANNNN.....


Wednesday, October 6, 2010

Advanced Year End Pemotion!!!!!



Salam eberybadiiiiiieeyyyy...weeehheeeeeuuww...pe topik wa kali ni .. ? Suke hati wa la kan wa punye blog wa punye suke maaa...hahaha..Akuuuuuuuuuuuuu bukan lah seorang perwiraaaaaaaaaaaa....Gaaaagaaaaah menghunus senjataaaaaaaaaaaaaa...Cikgu Yunoos!!! Juliana Banos!!! Tibeeeeeeeeeeeeee je...
(Sumpah takde kaitan punye statement!! hahah!!!)

Takde ape pon..aku saje je nk tolong promote atas permintaaan keluarge dan rakan2 sebaye yang sangat tinggiiiiii....Tolong promote jee..Bukan pe sangat pon kan..kalau korang pon nak tolong promote boley gak!!haha!! Bring it on bebeh!!! Yeah.....!!

Have you ever heard a blog :
Im Perfectly Imperfect
::: or have you ever went over here :::
 http://mysmallcottage.blogspot.com ?


Tiiiipu la tak pena kaaaaaaan..Its a popular blog maaa...Nape ? Luu pikiiiir la sendiri...
( jangan tanye ikhlas ke tak ikhlas ea korang tengok korang pikyaq la sendiri.. ) heheh..Recently she's doing some business for a skin care, whitening, scars and etc. Kepade jelitawan2 yang nak lagi jelite, boley try la tengok2 kat sini.. :: Nak Jelite :: 

Daaaaaaaaaaan...kepada korang yang tak berape nak kacak, muke penuh bonggol2, kulit plak sikit lagi nak same macam colour minyak engine yang da tak tukar selame 2 bulan, boley gak try2 usha kat sini..

Sume sesuwwwaaaaaaaiiii untuk segale jenis lapisan masyarakat okeh ? Pe effect dye ? tah wa pon tak tau sebab wa tak pena gune pooonn....hahaha!!!Kepade yang tak nak pape, korang click2 je la Nuff advertisement kat blog wa ni sudaaaa..Muraah rezeki korang aku doakan.....

Berminat nak beli ? sile contact  beliau ea.. Kalau tak de respond libas je laju2..hahaha!
Phone number ? takde2 korang jangan nak over sangat ea pantang nampak "Dahi Licin" !
Communication via email sahaje, sekiaaann( as stated by the author of the blog )
If there's no responds do let me know saje bia wa baling periuk kat dye! hahaha!!

Memo for the owner :

Sile jangan mara sangat ea kang tak balik Ostoliya kang!! haha!! Sile blanje
makan untuk seminggu
ea jangan lupe...
Errrmmm lagi 1 profit margin 5% okeh!! Sile bank in setiap 25hb..EPF SOCSO jangan wat2 lupe lak! huahuahuaaa!!

Sekian Sajerrr.....