Hey you! Came here!!

Tergoda kah anda dengan Blog ini ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, September 29, 2010

Ceritera Raye

yuuuhuuuuuu!!!
Salam guys and haalllllooooo to everybodyeh!! Yeah..Im back..temporary? Permanently ? up to me! hahah!
its been a while la kn wa tak update blog and join you guys blogwalking..feeeeeeuuwwww...a lot of stuffs going on on Puasa and Raya festive anyway and Im sorry guys..By the way thank you so much to those who still spending your time to visit my blog..and now..Im back!!
Yeay!!!

Amacam korang ? banyak dapat dwet raye ? wa ? hampeh der...zaman dwet raye gua da lame berakhir sejak wa mule menceburi dunia pekerjaan.. ( Poket wa yang koyak ade la.. ) 

Memandangkan masih mood raye lagi..wa nak story mory ckit kisah raye wa..
malam raye ? huh..peprangan laa..ape lg....
nak tengok stok bahan petupan wa ?

ni dye...


hahaha!!

there y0u go wajah2 pejuang berani mati di malam raye..

dengan adek wa je berperang pon...



kanan kiri depan belakang smua wa fire..bese lah..perjuangaaan di malam raye..perjuangan wa mase malam raye tu berakhir pade pkul 4.18AM setelah semua musih mangaku kalah..haha!!
pe yang wa dapat ? haaa..pagi2 raye dapat air 1 baldi sebab mak wa kjut subuh liat nak bangun..da la pagi raye kan..memang padan la dengan muke wa der...

huh!! Mule2 bese la kan..raye pertame bersame fmily wa..pg2 mintak mahap..simpan dompet dlm kete siap2 ( to prevent from extra dwet raye on demand by kanak2 yang mate duitan especially adek2 wa dan sepupu2 mreka.. )
Bukan ape der..tahun ni budget wa lari ckit..dwet raye pon ckit je la allocation kan..so kne minimize amount tu ckit..alaa....ckit jerr...tu pn nak berkire ke ? aaappeeee daaa.. Nak tengok wa mintak mahap dgn parents wa ? 
hah tengok lah puas2!!


da puas ? haaa....issue 1st ? tengok kt pocket wa..nmpak kotak kale merah tuh ? cap dunhill..bapak wa plak sound..
Abah : ko da takde kje laen ke slaen isap rokok ?!!
aku dgn banggenye kua kn kotak tu, dan bukak dpn abah aku, 
( tak sempat nak kua kn da kne sound lg ) 

abah : ko nak kne sepak ?? kalau berani ko isap rokok sekarang...!!
*sayu hati ku di pagi raye kerane di offer dgn sepak terajang..isk3..
pyzC : baahhh...
* aku teruskan hajat aku untuk mngeluarkan "objek dari kotak tersebut.. 
dan aku menghulurkannye pade bapak aku dengan penuh ikhlas ( air mate tak trun lagi der..wa controooll ayuuuuu...dalam kotak tu duit raye daaaaa..saje je wat gempaq ckitt....
pyzC : bah...selamat hari raye abah..mintak maap mintak ampun segale salah silap..mintak halalkan semua makan minum...angah tau angah banyak dose bla bla blaa.....
tibe2 adek aku sound..
eJal : jgn pecaye bah lakonan dan ayat2 palsu dye tuh!! sume skrip je tuh! hanye manis di bibiiiiir..memutar kataaaaaa~ ( nyanyi lagu exist siap...hampeh ) 
*kuajaq tol..aku terus baling duit syiling 50sen kat dye
pyzC : amek nih duit raye kau tahun ni dan seterusnya!!
*padan muke..
abah : bape hinggit ni ?? 
pyzC : diam2 je la baah...rezeki jangan di tolak..
* adek aku skodeng dari belakang smbil bersuare..
kamil : wow!! ngah! kitorang pnye pon banyak tu gak ke ? waaaa...kite doakan angah panjang umo murah rezekiiii....hehehe... ( Bodek je lebey dye ni..)
pyzC : takde mknenye! sile bersyukur tak kire bape bnyk pon korang dapat ea..jangan nak demand sangat...



pastuuu...issue ke 2 ? pg2 raye wa da kene dgn mak wa..isuue dye ?? rambut..rambut yang macam tu je der..tapi mak wa mcm tak berkenan kot..kne tarik rmbut yang wa da penat2 set pg2 raye tuh! sakit doee...hahaha..

Mak : kalau nak selamat sile potong rambut sblom masuk raye ke - 2 okay!! 
hamek kau...dan sekiaaaan....

Ni aku saje je nak tunjuk wajah dak comey ni..hahaha!!




bnyak lagi cite pasal raye..tapi maleh den nak menaip nih..
korang tgk gmbar je da la..

ni ha few picture wa beraye dengan school mate wa der...
* kne sound issue baju wa seksi dan rambut lagi sekali..

enterframe dari belakang pon jaaaadilah..

Posing Bapak Ayam


adek wa join demi mengumpulkan cukai2 yang tertunggak..

Seksi ke baju wa ni derr.. ? heeeee...


huueee...sudah laa...sekian saje ye..wa tak de mood sgt sbnrnye .. tapi tak pe ..try to get in line back to normal..ooouhh yeah!! one more! I've already deactivated my Facebook account..sekiaaaaaaan......
see ya guys...adiositoooozzz!!


*Malam ni macam nak try blogwalking jerk..larat ke .. ? keje da siap ?! huuuueeee~

1 comment:

Rizuan Ismail said...

bermain / memiliki mercun adalah satu kesalahan..haha