Hey you! Came here!!

Tergoda kah anda dengan Blog ini ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, August 11, 2010

Puasa Seorang Raja



Title : Puasa Seorang Raja

Hye there...salam semua..hahaha!! mesti dalam kepale korang sekarang ni dok fikirrrr fikiiiiiiiirrrrr... " ape lgi la budak ni nak ngarut kali ni... " kan ? tau dah tak ya la nk tipuuuu...Derrr...org kate, klu da terpijak taik lembu, even da gosok2 bagi hilang tetap ade bau lagi derrrr...I can smell youuuuu... ( siyes bau korang macam.........macam ape ?)
Ha lu piiiikiiiiir la sendiri!
Yeeeeehaaa....First of all,nak mintak mahap banyak2 la kn..salah silap terkasar bahase terlanjur kate atau pun ter mengate2..hehehe..Biase la kan...lazerrrrr....megape tibe2 ? paham2 la ..bulan baek nih...hati pon mau baek ckit..okeh ?
Sempena bulan pose ni la kn, wa rase mcm nk share 1 cite dongeng rakyat mase wa study kat UiTM dulu..


(Hah! Cite ape lak lu nak mrepek niiii....hadooooooo..)

Relax..Ini cerita haa...wa punya suka la mau apa cilita..Cite2 zaman indah ku bersame si dia la derr...ngaaaaaaahaha!! Takde maknenye!!

Wa nak cite ckit2 jer ..dont worry..wa tau korang hangen sebab post " i-MoM ( Special Edition ) " tu bapak punye panjang kan..okay2..sorry..Wa start wa punye story sekarang gak..

Alkisahnye dulu wa kat uitm ni adelah....student biase jerrr.... ( what the~ ) hahaha! bengang tak ? padan muke korang!

Dulu time pose, wa adelah orang yg pling rajin skali klua membeli belah juadah bervbuke...kenape ? Nafsu makan wa besar de...memang besa.. Nafsu membeli jer..makannye tak abes pon.. ( amacam ? cukup pendek tak ? ok la nii... )Tu bab berbuke..

Sahur..?? Hah!! Derrr..wa bukan nk berbangge dan berbesar hati der..Sahur ni der, wa memang tak pernah missed langsung! ( dulu la kn..skrg tak ya cite..)

Dan pade suatu ketike, wa punye kawan la kn..name tak perlu mention la kot just call him luncai...okeh ?

Si Luncai ni cabar gua untuk dapatkan no. tpon sorang minah nih! Agak lawa gak la..Tapi wa dulu memang xde feel nak ngorat2 ni derr...mengapekah ? Sebab wa sedar diri...Wa bukan xde rupe..ade jer...x cate tengok la wa punye header tuh! ade rupe kan? kan?

Rupe memang la ade...tapi tak la handsome macam Leonardo De Kopi O kaaan..Tak pon macam sape tu..?laki Angelina Juling tuh!! Errrrrr...haaaa... Bradd Sum-Pitt..Muke wa cmtu jer derr...Tapi xpe meh wa continue trus..

Berani dye cabar wa..? hah! silap orang dye cabar..hahaha! Dulu wa ni jenis muke macam tak reti malu sikit..Wa memang jenis selamber tenggiling je..Perlukan example?

Okay2 takde hal..Korang pena merempit nek moto time kt kolej dulu kan ? haaa..Bie lstudent trserempak dengan lecturer, korang nmpk kn pe diorang buat? 1st mesti slowkn moto ckit, da dekat tu agak2 nampak muke, lu tunduk kepale..betul x ? tak yah gitau la wa tau betul..Tau ape wa buat ?

Haaaaaa...wa nmpk je kete lecturer tu, wa pulas habes smpai terlajak, pastu wa U-turn, wa pulas balik bagi bunyi betul2 kaaawww punya, smpai la wa berade di posisi sebelah lecterer tu..pastu ape ? kentut ? Tengkuq hang! Ade ke patut kentut..cess..Da smpai sebelah lecterer tu wa tekan horn lame2 der...pastu tunggu dye trunkan cermin..Da tu , wa bagi salam, wa pulas balik sampai abes, agak da kat depan ckit, wa angkat tangan dua2..Ape motif? ape maknenye ? Tu maknenyeeee...Perlumabaan antara seorang aku da n seorang lecturer telah dimenangi oleh akuuuuu...

angkat tangan dua2 u menandekan aku puas sebab aku da memang! Haha!! ( Apesal ko cite pasal nih ? ) Sebabbbb..Wa buat bende pelik ni time pose je...saje mnguji kesabaran lecturer2 wa derrr.. Pose kene tahan maraaah...hahaha!!

Okeh!! Berbalik kepade kisah seorang minah tadi..Selepas di cabar mae aku sahutlah cabaran itu dengan rela hati..What is the deal...? Haaa...deal dye adelah...SAHUR!! ( Ek eleh tu je..? ) Rilax la derr...Glojoh la lu ni..Terms and Condition apply okeh..


The deal was :

TERMS & CONDITION

Deal : Amek no tpon Minah tu
Duration : 1 Minggu

Terms : Kalau wa dapat no tpon minah tu,
si luncai ni akan bangun sahur, kejutkan wa sahur, siapkan makanan untuk wa sahur ( Based on my demand ), sume nye dye kne wat..Yang wa tau , wa bangun, duduk, bukak mulut, kunyah, telan. Hahaha!!

Meaning daripade bangun tu, dye kne, basuhkan tangan, bace doa ( aku aminkan ), serve makanan, wat air, suapkan skali!! HA-HA-HA!! Korang pecaye tak ? tak caye ? Takpe...Takpe..Korang tungu ea...

Tu terms and condition okeh..So aku diberi mase 1 mnggu gak untuk completekan mission tuh. dah2 ckup kat situ je skr wa nk cite macamane sengal nye wa dapat phone number minah tu..Camne ? Alaa...pe susah..mintak je la..adooooiiiyyy...( cube la try kalau dapat..laen yang dapat ade laa... )

Mase tu lepas class, dalam kol 12.30 camtu kot..Tak ingat ah! Aku nampak minah tu..Macam ngah ketuk2 phone dye..mase tu wa berjalan dengan si luncai ni la..Pe agi ..si luncai ni dok tolak2 aku sruh pi kat minah tu..Sabar r...tak reti sabar tol..So aku pon pegi laa..

Da dekat dgn minah tu, aku toleh belakang jap smbil meneruskan perjuangan ku ke depan..Da agak daa..dak 2 ni mesti usha wa punyee..Dok tuding2 jari lak tu..Poyo sioot...Pastuuu...haah..

BAMMMMMNND!!!
Rupe2nye dirang cube nak bagi tau depan wa tu ade papan kenyataan..Hampeh toll...

ChairooL : adooooiiiiyyhhh....

Flower horn dahi gua der..Langgar " Papan Kenyataan " !! Kuajaq toii!! Dah le ramai org..peak hour kot..Pergghhhhh....Rase macam nak pi beli tiket bas time ti gak balik kg der.. Da la dekat je dgn minah tu..Haabbesss wa punye market share + bursa saham nasional!!

Tibe - tibe........

Minah : awak ok ke.. ? ( smbil cover tahan gelak )

chairooL :alaaa...nk gelak tu gelak je laaaa..tak yah tahan2..kang buasir lak..
( Minah tu boley gelak betol2 .. key-pad-lock ! )

Minah : tak de la..yang awk gi langgar papan Kenyataan tu kenape..
( hoh! klu la ku nampak aku tak langar sengaaaaaaaaaallll... nak je wa smackdown minah ni..)

chairooL : awk tak nampak ke tu ??
( sambil menunujuk2kn papan kenyataan tersebut )
Nampak ??

Minah : Nampak ape ?

ChairooL : haaa...seee..awk pon tak nampak kan..ade ke nampak polis traffic jage lalu lintas kat situ ? ade traffic light ? ade sign board ? xde kn ? so sy trus jalan je laa...
( agak mara gak time ni sbnrnye..)

Minah : Merepek je awk nih!!
( Sambil tolong kemas2kan file aku yang da bertaburan tuh.. )

ChairooL : takpe2 takyah2 saye boley kemas sendiri..

Minah : takpe sy ikhlas tolong..( smbil tersenyum2..ceh!! )

ChairooL : oohh...ikhlas nak tolong ea..alang2 ikhlas nak tolong ni pe kate tolong basuh baju sekali boley ?

Minah : hotak awak!!
( amek ko der kne sebijik...tu la lazer sangat.. )

ChairooL : gurau ckit pon tak boley..ceh!

Minah : Nah da siap ( minah ni susun wa punye file canteeeeeq jer.. )

ChairooL : hah yang awk tu dok ketuk2 phone tu kenape ? hilang akal ape..Klu tak nak meh bagi saye!
( kebetulan phone gua baru kene rembat kan..saje je try mane tau ade rezeki ke..hehe.. )

Minah : tah tak tau..kawan kate kne virus..nak call tadi trus hang..ketuk2 sikit pon tak boley gak...
(ek eleh..cik minah...cube kalau ko ngah hang then aku hantuk kepale ko kat dinding ape jadi..? adooooiiyyy...sengal tol la...makin jahanam lerr... )

ChairooL : laaa...ye ke...nape tak calling2 bagitau..saye boley je fix virus tu... Meh cni saye tengok sat!
( bkn ayat pancing der..wa memang tau fix mende ni..virus yg rop time ni ade lah commwarrior.. )


Minah : Nah wat la pe yg patut..

aku membelek2, phone ni tak lewy on la pulak..aku pon dok pikir punye pikir la kan...klu tak on cmne aku nak belek..

ChairooL : camni laa..ni kene tengok kt pc dulu kot2 boley remove je virus tu..kalau tak ley memang kne re-format la..Tinggal phone ni kat sy, malam kang sy pass balik..amacam ? klu takut nah amek phone sy ni sebagai tebusan..
( wwaaaaaahaha!! gile lah! wa bagi dye wa pnye 6680.time ni, phone ni la yg jadi idaman penyamun2 kat kolej...sbb ade Threeee Jieeeeeeee [3G]......apekaaah....wa baru pkai phone ni dlm 1 minggu kot.. )


Minah : hmmmm .. okay kang malam kalau da siap bagitau la..nanti jumpe kat mane2 pass phone tu..
ChairooL : hah..memang la bilik awk tu ebelah bilik saye kan boley men bagitau je..!


Minah : huh??!!


ChairooL : tak reti2 nak bagi no phone ??


Minah : ye tak ye ea ( sambil garu2 kepale..aaaape daaa... ) Ni no saye 017 XXX9275. Misscall la.. ( waaaaaaaaaaahhh....)


ChairooL : oouhh..okayyy... tapi nak missed call mendenye da phone awk ni off! salin je la! 019 XXX4233
( maka menyalin lah beliau dengan rajinnyeee.. )


hahaha!! disitu lah wa dapatkan phone number si Minah ni!Di pendekkan cite wa gitau ape yang terjadi kat luncai ni dan si mangkuk karat ni memang beriye la nak kan no minah tu..So, based on terms and condition, si luncai wajiblah melayan beta seperti yang termaktub dalam perjanjian batu bersurat Terengganu..Sebagai bahan bukti, wa nak tunjuk sikit muke skema gua di layan seperti raja nih!! Hahaha!!!!




6 comments:

atteya azmi said...

hehehehe~ sakit perut kali ke-3... heheheh~
x abis ag.. heheheh~
heheheheheheheheheh!~

Nur Fannun said...

hahaha..kelakar tol..tp berbaloi la kan?

Cik Shazie said...

wahhh sweetnye moment itu... ;p *jeles*
klau sy ada kt situ,agaknye sy lah org pertama yg bantai gelak kt awk...hahaha

chairooL ruLez said...

teya : da habes da la..hahaha
Nur : agak berbalaoi laa..1mnggu jadi raje maa..kawen pun just jadi raja sehari jer..hahaha!!
Shazie : sweet tengkuk anda!! langga notice board okeh!!

Cik Shazie said...

kire sweet la tu...
xde kena mengena dgn tengkuk sy ok.
tengkuk awk tatau la..kot2 t'kehel lps langga notice board tu...hahaha

MyraLove =) said...

hahaha..memalukannn!!
ngehngeh