Hey you! Came here!!

Tergoda kah anda dengan Blog ini ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, August 12, 2010

Bilal dan Teknologi di bulan Ramadhan( Menyegerakan Buka Puasa )





Post via iPhone iBlogger


Hye guuyyss..Ergghhh..tibe2 je aku mcm rajin je nk update mcm2 time bulan pose ni..Ape kes.. ? No comment! ahhaa!


Seperti yang korang sedia maklum, wa ni dak nakal gile2 punye nakallah time kecik dulu..( Ape lagi ko buat ni lanuuuuuunnn..tak abes2 lagi ke..adooii.... )


Alaaa..saje je nk mengenang peristiwa silam..Okeh cukup cukup cukuuuup..Kali ni aku try lagi simplify cite nih in point jerk!

Alkisahnye tetap pasal pose gak..


Bab 1 : Bilal dan Teknologi di bulan Ramadhan


Haaaaaaaa...yang ni memang top 10 Carta Billboard la..Amende ? Suatu ketike dulu aku pernah ade gastrik..agak teruk gak..Yang hampehnye kan, penyakit gastrik aku ni agak memilih ckit..Kenape ? boley dye datang time petang2, lebey kurang lagi 1 or 2 jam lagi nk buke..Memang la tak boley bla..bikin panaaas je..
So satu hari tu, aku dengan paksu aku gi keja ayam betina yang agak montel la kn..

( nak gi KFC tak mampu derrr...)


Keja punye keja punye keja dapat la tangkap..Pastu wa pakse tok wan wa sembelih sebab nak wat ayam panggang!



Haaaaa...ABCDEFG 12345678, 8 lagi!


hahaha!! Da settle sume tu, make bahagie lah diriku..tinggal tnggu nak buke jer..Tapi derr..adeyyyy...gua tak boley tahan daa..bau dyeee...fuuuuuuuuuuuuuuuuuuh...memang menggoda!! Adeyyyy...lagi 15minit nak azan nii..tapi da tak ley tahan..Pe nak wat ?? K0rang rase ape patut aku buat ? Belasah je ke ? korang nak kene libas laju-laju dgn tok wan aku ?adeyyyyy....


TINGGGGGGG!!!!

( idea sudah dataangg....hahaha! )



Binggo!!!




Haaaa..Baru aku teringat semalam aku ade record lagu kat radio tapi lupe nak stop..ade ter- record skali azan isyak..haaaaaaaaaaaa...Pa lagi....aku masuk bilik godek2 ckit, setting baeeeek punyaaa...Dan....




" ALLAHU AKBAR ALLAAAAAAAAAAAAAAAAHU AKBAR.. "" ALLAAAAAAAAAAHU AKBAR ALAAAAAAAAAAAAAAAAHU AKBAR.... "


cHairooL : Nenek da buke nak ayam nak ayam!!!

Nenek : Ye la ye laa....Doa duluuuuuu....

Abes je doa apa tunggu lagi..Panjang la tangan mencapai drumstick ayam panggang tadi..Waaaaaaahhh...seddap gile woooo...Nenek aku senyum je tengok..aku senyum la balik..hehehe..Bijak cucu nenek ni kan.. ? hahaha!!


Nenek : Kenape kat surau tak dengar bunyi azan lagi ye.. ?

( Umah kitorang depan surau je.. )

cHairooL : bilal tak puase arini kot..uzuuuur....

( Confident je jawab.. )

Nenek : Hiisshh budak ni!


Tibe je suare azan yang belom abes tadi senyap..Hallaaamaaaaak...Tengok belakang, Tok wan aku pegang radio tu..adeh......Ape lagi...kantoii sudah laa....Pastu paksu aku pi bukak TV lak..Fuuuuuuhhh...Nerves aku seketike..


Time ni aku da scan da mane direction aku nak lari jap lagi. Siap sedia, turn on GPS, scanning map....Then,


" Allahu akbarullahu akbar.... "


Aku tak cakap banyak, packing ayam panggang 3-4 ketul dalam baju, daaaaann...


CABUUUUUUUT......!!!!!!!!!


(Time ni baru la dengar Tok Bilal yang aku kate uzur tu melaungkan azan...adoii..memang kantoi busuk la orang kate..hehe .. )


Aku lari memang tak cukup tanah der....Sampai lompat tingkap terjun ke bawah.. Atok aku punye la marah sampai tak sempat buke sebab keja aku..


Tok wan : MANE NAK LARI TU!!! KUANG HAJO PUNYE CUCU!!AKU TAK PENAH AJO KO MACAM NI DARI KECIK!! SAPE YANG AJO KO NI HAH ?!


cHairooL : ampuuun toooookk..ampuuuuunn!!! Janji tak buat lagii....!! Ampuuuuuuun....!!!!

Paksu : balun jer...

( Sambil menonton siaran langsung aksi kejar mengejar antare cucu dan tok wan, meratah nikmat ayam yang kitorang pangang tadi..)


Hahaha....Punye la nakal..Sampai sekarang wa jadi bahan sindiran oleh pakcik2 wa derr...Tiap2 kali pose diorang mesti bahan wa kalau dapat buke puase same2..hadoooii...


Kesimpulannye, kalau dah takde bakat nak jadi bilal tu tok sah nak ngade2 wat hal.tunggu je azan maghrib dari tok bilal masjid..


* Budget nak puase penoh kan tapi kantoi gak..adeyyyy...Melepas RM50 seperti yang dijanjikan nenek + tok wan..







Korang semua...ni ha paksu aku..
Muke tak boley bla kan ? hahaha!















<-- Tok Wan yang garang + Nenek aku nih..














Da tua2 pon kene babab..




Saje je aku selitkan pict ni untuk tontonan umum..hahaha!


5 comments:

atteya azmi said...

heheheh~
4th time..:)
nakal tol angah ni la..;p

NISA' nis said...

skrg pun ape kurang nakalnyer...

Cik Shazie said...

means dat satu umah la bukak pose awl ea aritu? hahaha..bes3...

chairooL ruLez said...

teya : oooittt!! siap la blik kg kang!!
Nisa : oiiitt...statement boley tahan ..mcm x mo blik m'sia jer..
shazie : tak ..saye sorang jer..nenek tak sempat buke lagi time tu sbb tnggu tokwan..ngeh3..

amira zakiah said...

awat nakal sgt?hahahaha