Hey you! Came here!!

Tergoda kah anda dengan Blog ini ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, July 4, 2010

Ini betul betuuuuuuuuuuull...bukan cobaaan.....


Title : Teringin Nak Bakar Semua Orang Yang Drive Camry Colour Putih!!!


Hah!! Tu adelah perasaan aku dari siang tadi samapai la sekarang nih! Hari ni ku ditimpa cobaan demi cobaan..Mule2 bangun lambat , dari sungai besar aku teruuuuuuuuuuuuus tekan pedal minyak sampai Sunway..dan bile aku tengok jam, baru kol 7.45AM..huuu...okay la tu..banyak mase lagi..lalu aku menekan button " play" di cd player kreta aku dan berkumandanglah lagu2 seperti Beutiful - Eminem, Thunder - Boys Like Girls & unbelievable - Craig David..Tibe2, ade camry kale putih yg ngah drive laju ( kat area selekoh Extreme Park menghale ke PJS9/1) dan mangkok ayun tu dimn headlamp..make aku pon dengan sopan tkan break , slow down the speed, pulled stearing ke kiri untuk memberikan laluan..lagipon hujan makin lebat..so...nk drive slow and steady la konon2 nye..tapi tak sempat stearing aku nak lurus ikut line jalan tu tibe2....BAMN!!! schreeeeeeeeeeeeeeeet......!!!! BAMN!!BAMN !!!BAMN!!! BAMN!!screeeeeeeeetttt...!!!! BAAAMMNNN!!!...... Pssssssssssssssssssst..... Camry tu "kiss" ckit jerear kreta aku belah kanan, then kreta aku ter-slide ke kiri, langgar devider ( sebelah kiri jalan ) then spin 2 kali, langgar devider sebelah kanan lak, then kiri-kanan-kiri ........alllaaaaammmaaaaaaaaakkkkkkk.....berasaaaaaaaaaap sudaaaaaahh...aku tengok camry tu blah cmtu je siap angkat tangan say good bye lak tu...perghhh...goyang gile takut kreta terbakar, aku dengan sedaye upaya, tarik kaki aku yg tersepit kat pedal minyak , cube kua dari tingkap sbb pintu tak ley bukak...TIBE2!!!

Schhreeeeeeeeeeeeeeeettttt...!!!!! BAMN!!!!!! Aku yang ngah tersangkut kat tingkap tu terus tercampak kelua kreta dan terpelanting ke semak samun tepi highway tuh...adeeeehh.....sebuah Kia Spectra yang memandu laju telah hilang kawalan dan melanggar kreta aku lak...haiiyyyoooo......ingatkan da abes dah..aku baru je bangun nk gi kat kreta aku sebab nak amek phone and call makhluk2 yang sepatutnye ( seperti towing truck, Polis and etc ) sekor lori antu lak mai hinggap kat kia spectra yangtelah melekat rapi di depan kreta aku...haaaadooiiiiiiiiiiiiiiiii...

maki jahanaaaaaam kreata ni...adeh deh deh...tak cakap banyak dah, terus amek phone, nak call polis and towing truck..then aku teringat! Lesen aku idop lagi ke da expired ea ? LALU!! aku kuakan dompet aku , bile aku check, ceh!!! adeyyyy.......expired semalam la plaaaaaaaaaakk...adoiiiiiiiii....ape lagi...call abah aku!

angah : Assalamualaikum bah..
abah : alloooooo...waalaikumsalam,,apehal pagi2 bute tpon abah ? ade utang ke ?
(apekah respond ini ? adooiiyy....)
angah : angah baru je excident ni..kat LDP ( Lebuhraya Damansara Puchong )
abah : hahaha!! lawak sangat la tu...pagi excident, kang tengahari langar bomba, malam lak jatuh helicopter! Nape tak masuk raja lawak jer ? ( ayat ni aku slalu gune time abah aku bercerite zaman2 kecik beliau dahulu )
angah : abaaaah....ni excident bah....naek kretaaaa....betul2 excident niiiiiii....kne langgar..pastu terbabas langgar devider...(cube untuk meyakinkan abah aku )
abah : kejap ! nak pegang kepale abah nak rase basah ke tak ... ( aku pon sengal gi senyap lak tunggu abah aku bagi respond seterusnye.. )
hah! nasib baek abah pakai topi tak de la basah kepale abah kene kencing! hahahaaaa...
(kalau korang nak tau, kencing = tipu @ acah2 ayam )
angah : adoiiiyyyy....abah tngu jap lagi dapat MMS tengok betul2 kreta sape yang dah nak roboh tu ea.. ( dengan intonasi merajuk dan terus hang up, create MMS, snap pict, dan....yeah...MMS sent! pastu aku terus wat tak tau, call towing )
tak sampai 10 minint tpon aku berbunyi..abah aku tpooooooooon...

Abah : alo !!ni betol2 excident ke ?? ( ape da abah...da nmpak dlm MMS tu kan...lagi mau tanyaa...ingat picture camtu boley edit gune photoshop ke ... )
angah : betul la baaah.....ingat maen2 ke.....
Abah : Betol2 la ni ? bukan cobaan ?
angah :ye betooooooool betooooooooooooooooooooooool... bukan cobaaaaaaaaaaaan.....
Abah : langgar ape ?macamane boley excident ??
( time ni lebey kurang kol 10, towing pon da tarik kreta aku gi balai, aku lak ngah ondaway nak blik umah....lalu aku pon dengan banggenye menjawab.. )

angah : tadi pagi mase ondaway nak gi ujibakat raja lawak, ade ternampak helicopter nak jatuh , lepastu nampak bomba cube selamatkan helicopter tu, pastu terus excident bah...puas hati..? angah da lambat da ni..nak gi ujibakat..kang lambat tak sempat lak....
abah : ko dah lame idop ke ngah? orang tanye betol2 ko maen2 lak!!
( tau lak marah tadi aku bgtau betol2 excident dye sruh gi masuk raja lawak...apekaaaaah...)

lalu aku pon menceritekan lah ape yang berlaku...

Teruk gile kreta aku nih..anggaran kerosakan lebih kurang RM9000++...huuue......da la baru modified...skirting baru...tinggal nak caat kale putih jer....se-ka-li..wa kena la beb...bkang tak teruk sangat..sebelah kanan e teruk...pintu depan sebelah driver seat memang total lost dah..Sebelah boot depan memang habis daaaah.........senang cite sume habis je lah! nasib baek tak meletup je tadi..kalau taaaak....
Sadaqalaaaaahul 'aziiiiiiiiiiiiiiim..


aku memang cukup hangin dengan mamat nek camry putih tu...rase macam nak bakar je sume kreta camry yang kale putih! kot ye pon da langar meh la berhenti dulu tolong kua kan aku pon ckup la kan...ni tak....trunkan cermin, siap bubyeeeee plak......no plat kete mangkok tu lak aku tak dapat nak bace ( sebab rabun..contact lense brtrabur mase excident tu...tak nampak...)
haaaiiiiiiiiiiiih.....apelah nasib ku...cooba-aaaaaaaaaaaaaan............


9 comments:

azremy said...

gua rasa lu kena mandi bunge la

Cik Bucken said...

1. abah kau gile lawak dan senget jgk ye

2. terok gile eksiden nihhh

3. mamat camry tu patot kene rejam je kalo jmpe (kejam nih.jgn buat)

4. seyes mahalllll nk repair!

MiYOKO TACHIBANA said...

teruk gile xcident niii...
nsb baik ko ok je kann..siap bole lawak2 ngan bapa ko...

mimiekucayang said...

kesian kesian kesian...byk gile yg melanggarnya.. sbr lah yer...
tapi yg part cakap dgn abah awk tu, memang lawak gilerrrr....korang anak beranak memang boleh masuk raja lawak...hahahahah

chairooL ruLez said...

azremy : yo dude..mandi bunge .. ?adeyhh...xde suggestion laen ke ?

Cik bucken : klau la jumpe camry tu ...kompem kete dye lak jd cmni tanap xcident!

miyoko : ne de wat lwak..abah ku memang begitu..tu le padah nye kalau slalu dok wat lawak sakat bapak sndiri..

miemiekucaang : sengal..tak mo la masuk raje lawak..telinge ku tidak sperti nabil..hahaha

Shazie Zaini said...

mandi bunga??? hahahahaha *like*

chairooL ruLez said...

dak shazie ni mmg nk kne lempang nie..

miss3808 said...

teruk gila excdent.. nasib tuan badan 2 takder apa2.. alhamdullilah lah.. keta leh beli baru, nyawa takleh ganti2.. hehehe.. :)

akuvision said...

habis tu, telefon polis ke tak?, sambung balik di kemudian hari cerita ni