Hey you! Came here!!

Tergoda kah anda dengan Blog ini ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, December 27, 2010

Sumbangan Ikhlas

Salam semua..mintak maaf mintak ampun sebab tak dapat join blogwalking..Niat di hati untuk entry kali ni ade lah ibgin memohon sumbangan ikhlas korang semua, untuk mnyumbangkan keikhlasan korang mendoakan kesihatan abang sulong aku yang berada di icu kerana terlibat dalam 1 kemalangan jalan raya di mana dia di rempuh sebuah lori trailer.
Sekian, Salam.

Friday, December 17, 2010

BUSY

Back to December and everyone will be....

BUSY!!!!!
Bile keje banyak macam ni 

Kenape ?? Sebab dulu2 bile boss call sruh masuk office : 

Dan sekarang masuk office pkul 8.30, balik office kol 10.30 malam, samapi rumah pulak : 



Note : Salam semua...sorry tak ley join blogwalking..sangat busy ngah cari duit sebab nak beli rumah..
sekian

Sunday, December 12, 2010

iPHONE BEST.....TAPI......

" i-Phone best tapi leceh dowwwwhh....... " 

Tu lah yang aku dengar bile orang comment pasal iphone...eh sorry3!! Salam semua..luper la puler....hehe..
Yerp!! iphone memang lecey derrr...Seriously..tapi ni aku rase mase mule2 aku pakai dulu la..Sekarang biase sajer...Cume sekarang ni, yang mereka2 dok komplen  & tak puas hati sikit sebab tak boley nak explore iPhone punye internal storage. Semua nak kene gune iTune  ..
 
 


Bukan ape sangat pon..Cume nak share something..Sebenarnye bukan tak boley access internal storage kat iPhone tu..boley jer..Ade tools yang developer dah released actually..Cume kena pandai la nak cari...Untuk memudahkan kerja, aku ade la gak wat research sikit..And ade few tools yang aku gune untuk access and manage storage iPhone nih..Antaranye :



Banyak kan ? haaa..testing purposes...ade yang boley pakai..ade yang tak ley pakai..ade yang pakai 2 3 hari pastu out of service pulak...Macam2 lagi laa...

Tapi dalam banyak2 tools ni, satu je yang aku rase paling sesuai..Tapi nak cite gak pasal tools2 yang laen tu sikit!!!







First skali tools yang memang nampak terbaeeeekk..user friendlyyy.....easy-manage......Tapi hampeh!!!! Name dye iSpirit.



Mase mule2 dapat memang teruja gak la..tapi 1st day pakai, nak install application thru Application Manager,  terus "Not Responding" ..!! Ampeh!! Hancur luruh jiwe ku!!


Sumpah aku tak kaji lagi sume error message yang appeared nih!!Ape pasal ?
Mim, Alif, Lam, Sin..Bunyi dye ? "Buaye"!! hahahha
Pastu jumpe pulak application zaman purba yang di beri nama iFunbox..Haaa....setakat ni satisfactory aku adelah 85% lepas gune application ni..Mane nak dapat ?

Sile click Download

Sume bende aku boley access kat sini..Camne nak gune..? Hmmm.....Lu piiikiiiiir la sendiri!! Cume nak bagitau, jangan pandai2 nak remove folder2 dalam RAW File System tu okay..Tak pasal2 kang kne re-program balik kat apple store..Ade pape nak tanye kat aku pasal iPhone ?
boley email aku kat : pzy.krol@gmail.com

Sekiaaaaaaannn...

Tuesday, December 7, 2010

Anugerah Blog Baru (2010) Pilihan

Nak kate glamer, tak pernah pulak tengok blog hang ni masuk TV ka..magazine ka...apa ka...tapi hang sebok nak join pasai apa .. ??
(Mungkin ni lah yang korang pikir lepas bace entri kali ni..)


Salam semua...Buat pertame kalinye beta rajin nak post entry lebih daripada 1kali dalam 1 hari..
WHAAAATT......??
(mesti korang ngah tekejut cipanzi + beruk + monyet)
Allaaaaaa...rilax la bro...orang lain boleh takkan gua tak boley pulak...sekali sekale ape salahnye....
Ini semue gare2 : 
 Haaa...tu lah Objektif kajian disini..
Sekarang blogging pon dah macam AJL daaaaa... ( Anugerah Juara Lagu )

Gua bukan nak budget macam Hot Blogger or etc.. Just nak memeriahkan Majlis jer..Sebab gua tengok ramai gile yang join kan..soooo....Untuk meramaikan lagi....gua pon join lah! Pe lagi ?! heee...
Okeh!! Gua jumpe BPM2010 mase gua lepak kat blog 
Korang kenal kan ? 
Jadi....Gua pon tekunkan diri gua membace segale isi entri beliau la kn..Pastu gua pon klick kat link-in entri beliau nak mengkaji lagi la konon2nye..Ternyate di situ, gua dapat tau yang sebenarnye dateline asal adelah pagi tadi (7 Dec 2010 @ 8.00AM ).

Tapi jangan risau cik senah oiiiii...Tak yanh nak nangis guling2 macam tenggiling..
 korang masih sempat lagi nak join..
Okay3!! Gua nak bagi info sikit pasal Anugerah BPM 2010
Kategori ini adelah terbuke kepade semua blogger yang : 
Structure/Develope/Invent
Blog korang pade tahun 2010.

So di sini blog gua pon tak terkecuali la kan..
Blog gua di finalized kan pada tarikh 01-07-2010 @ 4:34AM manekale first post gua pule telah selamat di POST kan pada 4-07-2010 @ 12.22AM tanpa bantuan postman mahupon post office!! 

Cite ni pasal gua kena langgar lari dengan sebuah kereta camry di waktu pagi hari semasa hujan renyai2 membasahi pipi! Ceeeeeeeeeiiiiiiiwah!! Berdrama pule ye.. ? Ampeh!! nak tau full story korang klick je kat pict tu okeh ? 

Berbalik kepade BPM2010 , camne nak join? Alaaa...senang je....buat satu entri yang ringkas tetapi menarik.
Dalam entri tersebut anda perlu:
    - Letakkan link blog BPM in.
   - Nyatakan bila tarikh entri pertama blog anda. (sertakan link sekali)
Date line : 8th December 2010
Time line : 3.00PM


So kepade korang yang nak join..Join la...Tidak ade sesiape melarang..Kalau tak mo join pon tak pe..Takde sesape nak kisah pon..Sekian saje dari beta...Terima kaseyyyyyyyyyy.......

SEPANDAI-PANDAI MAT REMPIT PEGANG STEARING AKHIRNYA KE PARIT JUA

SEPANDAI-PANDAI MAT REMPIT PEGANG STEARING
AKHIRNYA KE PARIT JUA

Assalamualaikum semue...Korang sihat ? Tak sihat pi clinic jumpe doctor okeh jangan dok gatai pi jumpe nurse!
Haa...Kali ni wa nak popular kan bestpren gua pulak! Sape ? Bawak2 besabor la derr..Haaaiishh.... Korang nampak Tag Line kat atas tuh ? Haaaa.....Next, 
Korang ingat lagi wajah ni ? 

Haa..ni lah bestpren gua yang wa cite dalam post

Yang ni pulak ? 


Haaaa..Ni wa post dalam entry sebelom ni..Kalau belom Bace sile klick 

Ni wa nak bagi LOVELY REMINDER daripade bekas pemandu mabuk yang tak pernah mabuk lagi setakat ni..Janganlah merempit lagi...sebab harini wa nak tunjuk satu benda..

AKIBAT MEREMPIT!!!! 

Dulu mase gua rajin berkecimpung dan bergiat aktif dalam seni modification engine kreta yang di taja has oleh Poketku Koyak SDN. BHD,
( course ni dah dimasuhkan oeh Kemeterian Pengajian Tinggi Malaysia sebab orang Malaysia semakin bijak + advanced after graduation )

Gua dengan bangenye turun Penang untuk mencari kawan gua ni yang dok tak abes2 dengan Toyota SEG Turbo dye. Sampai2 je wa salam tangan dye, wa terus tunjuk engine kreta gua kat dye sambil bersuare : 

" Wa rase lu patut sediakan tong NOS pulak la lepas ni bro...Wa tengok Tubo lu ni macam boley bocor je even gua bagi lu jalan dulu.."

dan berkatelah beliau : Nak Haram lu ni angkat K20!!! $#?!*&%!!!! Bulan depan gak wa kutip V-Tec!!

Haa..make di pendekkan cerita dye pon cari la satu kreta yang berengine v-tec..Modified sane modified sini total cost yang di gunakan adalah dalam RM14k just for modification. Perghhhh...

Ni lah hasilnye..

Ni gara2 gua belagak dengan dye la ni..Pastu dye sebok dok setting sane setting sini sebab nak bagi lagi power la konon2nye..Seting punye setting, rempit punye rempit, namun kecundang juaaa......






Niat di hati nak merempit tapi last2 dok tepi highway tercangkung + termenung tengok kreta masuk ke parit..Ngeh3..

Perghh..sedey gak la dalam seminit dua lepas tengok image2 tersebut..Adeh..Ni la salah satu sebab wa pencen awal..Da bikin baeeek punya tiba2.. ? pastu kne kua duit lagi repair..hadeyy....Membazir duit akuu jer!!
wa tak mo cakap banyak derr...
Sebagai penutup, gua ingin menggulung hujah dengan satu peribasa yang berbunyi,

" Sepandai2 korang merempit, akhirnye masuk ke parit jua..
Sekian, Luuu piiikiiiiiiiiiiiir la sendiri...!!
Assalamualaikum..


Note : gua telah meninggalkan kegiatan rempit ni sejak raya tahun lepas lagi. Wa pencen dari team MHCC ( Malaysia Honda Civic Club ), wa jual sume performance part, wa jual engine k20 yang gua beli tu, wa jadikan kreta gua standard balik macam baru kua dari kilang..Cume sport rims jer wa tak tukar..Yang laen line clear..

Friday, December 3, 2010

Hang Tuah & 5 Bersaudara Hidup Semula!!!!

Hang Tuah Bersaudara Hidup Semula!!!!


Assalamualaikum Semua!!!
Kat sini saye dengan bangganye mempersembahkan!!!
Bukan New Movie macam Dr. Jusmate tu buat...Ni ha..Saye nak bagitau korang semua bahawe!!!
Tuah dan 5 Saudara Hidup semula di Tanah Melayu!!
Tak Caye.. ??

Meh sini Tengok!!!

Lu tengok, Lu pikiiiiir la sendiri!!












Haha..Ni sebenarnye adelah Product Terbaru Proton yang mengadaptasikan nama2 Laksamana Melayu..
( Senang ceriter Tumpang Glamer laa....hahaha )
Berape harge? Bile launch ? Sumpah tak tau!! Ni kat autoshow je boley tengok...

Korang boley bace kan ? Ke nak saye bacekan ? 
Okaaaaaaaaaaayy....

1st Proton Tuah
2nd Proton Jebat
3rd Proton Kasturi
4th Proton Lekir
5th Proton Lekiu


Note : Cume termenung sejenak..Lepas ni mungkinkah akan gunakan name2 Sultan pulak..Parameswara..Sultan Alauddin & so on pulak ke.. ? Jangan biar diri anda di selubungi.......Misteriiiii....
Sekian wabillahitaufiq walhidayah, Assalamualaikum...

Wednesday, December 1, 2010

Blacklisted!!!!!

Jabatan Pengangkutan Jalan

Salam semua..Wa hari ni nak share ke-terkejutan budaya wa denga korang semue...Mengapekah..?? 
Hmmmm....Nanti lu tengok, lu pikiiiiir la sendiri!!!

sebenarnye mak gua text gua tadi dalam kol 9.35PM ketike gua baru nak layan nasik lemak sebagai dinner...

" Ngah sempena 1 Dec 2010 merangkap bulan last tahun ni, merangkumi roadtax ko yang dah nak mati bulan ni jugak, sile buat semakan SAMAN anda sebelum anda di SEMAK! Setahun kalau tak de saman tak sah!! "

Wa pon dengan kompiden reply la..

"Kehadapan Bonda yang ku kasihi lagi ku sayangi.. All SAMAN for THIS year already CLEAN & CLEAR, sekian jer...ngeh3..Mak jangan tekejut ye.."

Then, mak gua respond balik..

" CLEAN ke CLEAR ke pegi check dulu! Jangan degil!! " 

Wa pe lagi...Senyap je lerrr... Pastu wa pon amek la phone gua,  la bukak portal JPJ untuk check saman gua la kan..Pastu siap check blacklist PDRM sekali tuh..Lagi?
Wa nak tunjuk sikit wajah2 yang wa captured tadi.
( korang boley klick kat sini kalau nak check saman korang gak )

Huh!! kan da cakap da takde..

Wa screencapture sume sebagai bahan bukti ( konon2 nak MMS kat ma gua la kan..Pastu...Ehem2!

" Tibaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tibaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....Langkah ku terhentiiiiiiiiii " 
Pasai apaa.. ? Ni ha!!!! 

hadoiii!!!
Yang atas tuh, plat number moto gua..
Yang bawah, plat number kreta lame gua..
Wa macam goyang la pulerrr...Baru je clear saman bulan 7 hari tu kooot...
Pastu wa check kreta gua pulak la kan..


Seeeeebijik lagi kenaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....Tuuuuuuuuuuuuu diaaaa....Kreta wa da kne blacklisted dengan PDRM..Ape haramjadah la weyy....Wa dah clear sume saman la derrrr....Wa teruskan niat check JPJ lak..



Wa rase wa da tak bawak laju macam ni : 


sejak bulan 4 lagi kot..Saman pon wa dah clear abes da....Ape pasai kua macam ni pulak.. ? Terus terbantut hajat wa nak berbangga sikit dengan mak gua...Haaaaaaaaiisshhhh.........Ni sume gare2 pengaruh game
NEED FOR SPEED MOST WANTED !!!!

Dah la der wa macam biol2 keladi da ni...Wa just nak cakap, jangan sampai diri anda di selubungi....
SAMAAAAAN....

Sekian...

Tuesday, November 30, 2010

BENDA PELIK!!

ANDA DI TAG!!!




Salam..Haaaaa...bile wa nampak bende pelik ni kat shoutbox, wa trus terjah pemilik - pemilik blog yang meng - tag wa dengan benda2 nih!! Pastu siap ade remark "Compulsory" jawab..Soooo.....Wa jawab je laaaaa......Korang jangan nak komplen2 okeh..penat wa google translate sebab nak jawab soklan nih!! hahaha

1. apakah benda paling penting dalam hidup korang?
Benda2 pelik

2. benda terakhir yang korang beli guna duit korang?
Benda kat shell yang di panggil Petrol Ron97

3. dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?
Benda ni kena tanya mak gua derr...wa tak berani nak decide..Kang kena libas sia2 saje....haha

4. adakah korang sedang bercinta sekarang?
Yup..!! Dengan cinta sejati ku yang bertayar 4, ber ekzos, dan ber - engine i -V-tec..

5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
Selagi wa tak cukup duit untuk beli Honda Civic Integra DC5



6. dimanakah korang selalu jumpa kekasih korang?
Tiap pagi nak pegi keje..Tiap petang/malam balik keje..Dan begitulah seterusnyeeeeeee....

7. novel/buku/majalah terakhir dibeli?
Buku 5 , sabun buku, roti buku..boleh ?

8. apakah nama penuh anda?
Kalau wa kate Brad Pitt nanti lu marah wa pulak kannnn..baek wa diam2 sudah...

9. antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?
Hmmmmm....wa mesra dengan dua2 ni beb..Walaupon muke wa ganaz sikit dalam hati ade gak kebun2 getah + sawit derrr....

10. namakan orang yang betul2 nak jumpa dalam hidup korang?
Errrrrr......
11. adakah korang basuh baju korang sendiri?
Ouuhh...washing machine kat umah wa slalu rosak..asal beli baru je mesti rosak..So wa decide daripada wa beli washing machine tiap2 hari baek wa anta pi loundry...ngeheheeee...

12. dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?
Sekarang ke ? wa macam betol2  nak pegi balik umah jer derr....boley ?

13. pilih salah satu, peluk @ cium?
Pilih satu je ea.. ? okay2..wa pilih " @"

14. beritahu 3 benda tentang orang yang beri tag?
Mereka adelah wanita
Bertudung
Agak sopan = belom pena kena libas dengan gua lagi..hahaha

15. lima benda yang paling disayangi dalam hidup anda?
Sume bende wa sayang termasuklah benda2 pelik, benda2 kecik, benda2 besar, dan segale jenis yang boley di pangil benda..sekian!

16. lagu yang paling anda suke dan selalu dengar?
My Immortal ( waaahh..jujur pulaaaaaak..... )

17. bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas?
Bagi wa derr, tiap hari adelah hari lahir wa..So pe lagi..Meh le bagi wa adiah tiap2 hari..

18. lima rakan blogger yang korang nak tag?
Adeh..diskriminasi terlampau tol..5 je ? ini tidak adil!! Wa nak tag sume orang yang bace!!! Kalau tak puas hati, pi wat report polis okeh?






sekiaaaaan.........

Friday, November 26, 2010

PEMANDU BERHEMAH





WEEEENGGGGG SANEEEEE !!! WEEENG SINIII....!!!! MODIFIED SANEEE!! MODIFIED SINIII!!! NI LAH KEJE KO NGAH!!!! APE NAK JADI DENGAN KO NI HAH ??? TAKDE KEJE LAEN KE ??!! DARIPADA ABESKAN DUIT MODIFIED KRETA TU BAEK BAGI MAK SIMPAN!! BOLEH BUAT PEGI HAJI!! NI RESIT APE NI SAMPAI TIGE BELAS RIBU NIH ?? ENGINE APE YANG KO BELI NI NGAH...??? ENGINE JET PEJUANG KE...??HEEEEEEEE BERTUAAAAH BERTUAH!!KALAU LA bla bla bla takde pekdah...bla bla bla.... merempit tak sudah2..bla bla bla....~

Salam semua..Haaaa...tau sape punye skrip nih ? ni lah kate2 hikamh yang dari mak gua yang membebel dengan bla bla bla..last2 wa bla dok lepak kedai kopi sorang sambil termenung jauh...Asal.. ? Muke wa ganaz der..tapi dalam hati ade taman gak..kadang2 terase gak sesekali kena sound direct macam tu..huee...Mak wa bapak punye hangis siap campak bagage wa yang besa ni kat kua umah sebab kantoi beli engine K20 dc5 baru..
Ketika Engine Ini Masih Bernyawa Dalam Boot Kreta ku..

Ni semua gara2 adek wa ( sape lagi kalau bukan EjaL ) yang gi kecoh2..ceh!!Sudah3!!

Haaa...entry kali ni dedicated to pakcik2 dan makcik2 yang tak hengat dunia yang masih aktif berkecimpung dalam bidang REMPIT!!! ( especially yang failed audition Evolusi KL drift & KL Menjerit ) 


Yeahh...wa dulu memang rajin der...Bukan rajin merempit..Rajin belek2 engine kreta je der....Wa explen camni kat mak wa tapi sumpah beliau tak pecaye der...haiiihh...wa pun tatau la cam ne nak explen lagi..Lu pikir la sendiri...

2hari lepas, ketika lokasi ku berade di area Taman Tasik Titiwangsa
( wa lepak umah je der bukan bersosial )
Wa di kejutkan degngan panggilan kawan wa yang baru accident kat area Mid Valley. Konon2 nye nak mintak tolong wa settle dengan polis la sebab dye tau wa ni kenal ramai Polis berpangkat tinggi..So wa pon gi ler tempat kejadian...Malangnye polis da sampai dulu da derr..So di pendekkan cite, tak ley settle..

Pastu wa jumpe kawan wa tu sruh dye story morry sikit la kan..Lu bace je la pe yang dye cite kat bawah ni..

Gua : Lu camne boley kebabo (exident) lak ni bro ?
Zul : Takde ar tadi wa nampak ade sekor mamat naek Mitsubishi Gallant Turbo ni dok high ram pusing2..Pastu wa mcm panas laa...
Zack : Kalau panas abang boleh tolong kipas kaaann..auuuww..... ( tibe2 mnyemak sambil ketawa terbahak2 )
Gua & Zul :Diam ar lu ni!!!
Zack : Okaayyy.....
Zul : haa..pastu wa pun pancing la dye...Wa pon high ram la gak kan..Pastu dye parking sebelah gua, ajak test power..Waaaa ponnn...ape lagiiii....Start engine kasi panas sikiit...Pastu, masuk gear satu, wa pon tekan habees laa...masuk je gear 3, mamat tu da potong wa sikit da smpai la fear 5..da dekat finishing tu wa tak puas hati..Sebab wa tak nak bagi dye menang, wa langgar punggung kreta dye trus dua2 terbabas!!
( Bedebuk!!! Sebijik siku hinggap kat tengkuk menber wa ni ..wa bagi FOC jer.. ) 
Gua : len kali, lu langgar pulak gtrain ke monorail ke bas ke lorri ke baru lu tau menang ke kalah!! bongok &*#%#$#!!!?@& !!!

Dah2 wa malas nak cite lebat2..Lu tengok la pe jadi dengan kreta mamat bengong nih..


Van pengahantar barang yang tak bersalah ni pon menjadi mangsa.,,kesiaaan....


Ni lak Mitsubishi Gallant yang dye pi langgar dengan bangganya...


hadooiii....Korang nampak da kan ape consequences merempit ni..  ? haa...Pade korang yang tak reti nak insaf2 lagi tu, cepat2 la sok isi borang amek VSS ( Persaraan awal ) Sebelom kreta korang si "TERMINATE" kan macam kreta depa nih..Gua da lame da pencen derr...Bukan pe...macam tag line yang wa bagi kat atas tu kan..takde peksah nye..membazir je..baek kumpul duit tu, bagi mak lu , boley diorang gi mekah..Di sini wa ingin selitkan sikit2 picture pemabaziran yang wa seriously rase macam menyesal je bile wa pikir2 balik..haaiihh.......Kalau tak mesti mak gua da pi mekah da...Takpe mak...Ade rezeki ti sampai la mak ke sane..

Honda Prelude
Honda Civic Domani

cukup la dua ni derrr....Wa da tak mo mengenang kisah duka dan lara gua lagi....hahaha...Siyes wa da pencen..sume ni da tak de da,,yang tinggal cumerrr......

Honda Civic ES

Nampak ? standard habes macam kereta orang tua nih .. ? wa memang siyes da pencen da..k20 tu pon wa da jual da...sekarang pe yang tinggal.. ??
Lu tengok picture ni, lu piiikiiirrr la sendiri!!!!

Assalamualaikummm!!!